Apple varianter vokst i Oregon

September 11

Oregon produserer over 21 apple varianter, med Fuji og galla ledende Statens produksjon. Statens nedbør og milde klimaet gjør det en prima beliggenhet for epletrær. De fleste frukthagene finnes i Oregon nordvestre regionen nær og rundt Portland. I 2009 produsert Oregon en estimert 110 millioner pounds av epler.

Honeycrisp

Disse mellomstore, skarpe epler med flat topper og bunner kan ha noen lys grønn eller gul peeking gjennom red flush av sin skallet. Honeycrisp er en relativ nykommer; Det har bare vært på det kommersielle markedet for de siste 20 årene. Som med mange av epler som er nå vanlig på bondens marked eller i dagligvarebutikker, Honeycrisps desidert moderne, produktet av krysset to forskjellige varianter å rase nye smak og farge kombinasjoner. Honeycrisps ble utviklet ved University of Minnesotas landbruket eksperiment stasjon, som har vært oppdrett epler siden 1920-årene til å opprette de som gjøre det bedre i kaldere vintermånedene. Saftig og forfriskende, Honeycrisps gjør for godt klar-å-spise epler, spesielt etter at de har nedkjølt. Kjøling bringer ut smaken. Etter å bli kjølt, kan de være bra for dessert paier, også. De kan begynne å modne i September og kan vare til April i kjølelager. Ifølge den siste Oregon frukt treet lager undersøkelsen (OFTIS) i 2006, er Honeycrisp trær mest populære nye Epletrærne i staten. I 2004-2005 sesongen, ble flere Honeycrisp trær plantet enn noen annen form.

Fuji

Aromatisk, faste og runde, disse store epler sport skreller som er flekkete rosa overtop blek gul og grønn. Som navnet skulle tilsi, er Fuji epler en japansk utvikling; men de ble avlet fra amerikanske foreldre, Red Delicious og Ralls Janet, mindre kjente antikke ulike som gir Fuji sin rosa flush. Fuji epler kan blomstre sent i sesongen fra oktober til desember. Fordi de er søt og veldig saftig, har de blitt stadig mer populært i amerikanske markedet siden de ble introdusert i 1980. I Oregon brukes Fujis i Riesling-viner. Fujis trenger lite stas å spise. Selv applesauce laget av Fujis trenger litt sukker. De har også fordelen av kjøling, som bringer ut smaken. Ifølge OFTIS er det flere Fuji trær plantet i Oregon enn noen annen form.

Gala

Duftende og fast, disse mellomstore epler kan være en rekke farger, fra blek gulaktig gull til en dyp rød, noen ganger med rosa eller rødlig oransje striper, avhengig av når de ble plukket. Gala epler ble utviklet i New Zealand i 1930. De er en krysning mellom en Kidd er oransje rød og en Golden Delicious. Gallaer tidlig bloomers og kan være tilgjengelige så tidlig som i juli. Gallaer kan være søt, men har ikke som karakteristiske en smak som Fujis eller Honeycrisps. Gala gjøre store matlaging eller ørken epler. De lagrer også når nedkjølt. Ifølge OFTIS, det er litt mindre Gala trær i Oregon enn det er Fujis.