Apple typer & bruker

April 10

Apple typer & bruker

Anslagene varierer om hvor mange apple varianter det er - fra 7500, ifølge Washington Apple Kommisjonen å muligens 10.000, ifølge Apple Journal. Noen varianter kalles flere navn. Det er private og ukjent varianter, utenlandske varianter, nye varianter som blir patenterte og varemerkebeskyttede og nye varianter som blir oppdaget.

Epler er allsidig

Epler varierer i størrelse, fra veldig små til grapefrukt størrelse. Smaken er søt eller syrlig eller søte og terte. Om lag 60 prosent av høstet epler er spist fersk. I 2002 gikk 18 prosent i juice, inkludert cider, 12 prosent var hermetisert, inkludert apple skiver og applesauce, 3 prosent var tørket, mens 2 prosent var frosset og 1 prosent ikke gå til markedet. Nyere statistikk varierer ikke mye. 2006 amerikanske Apple produksjon og utnyttelse analyse brøt 2005 forbruk som 62,8 prosent frisk,.7 prosent frisk skiver, 12.2 prosent hermetisert, 18,6 prosent juice og cider, 2.5 frosset, 2 prosent tørket,.8 andre og 1 prosent ikke markedsført.

Behandlet eller frisk

Friske epler kan spises hele, gjort til salater, servert på frukt skuffer eller gjort til dekorative skjermer. Selvfølgelig, er de deilig i paier også. Jonathan er en eldre variasjon som brukes for paier, men kan være blandet med andre apple varianter for å gjøre eplemos og cider, som kan være søt, vanskelig eller glitrende. Epler er også brukt i babymat, apple smør og eddik og tørket for å gjøre sjetonger.

Velg riktig Apple

Granny Smith, et eple som er kjent for sin grønne farge og terte smaken, brukes for paier, saus og snacks, inkludert tørket Eple sjetonger. Jonamac og den velkjente Mcintosh er best spist fersk og gjort om til saus. Det er mange apple kors, inkludert Ginger Gold, stammer fra en favoritt eple av Thomas Jefferson, Abemarle Pipin. Ginger Gold er en god for salater og matlaging.

Søt eller syrlig eller begge

Epler er kategorisert som søte og terte, søt eller syrlig. New York Apple Association viser Braeburn, Cortland og formue som søte og terte epler. Disse eplene er stor for å spise fersk, i salater eller omgjort til sauser, ifølge foreningens apple bruker diagrammet. Cortland og Fortune er også gode valg for bakervarer. Gamle favoritter Golden Delicious og Red Delicious kategoriseres som søt epler, best for spise fersk og bruke i salater. Gylden deilig epler kan også brukes til saucing. Nordlige spion, Roma og tjue unse epler anses terte epler. Nord Spy er gode valg for spise fersk, bakervarer og gjøre saus mens Roma og tjue unse bedre brukes bare for sauser og bakervarer.