Apple Tree Root råte

April 24

Apple Tree Root råte

Apple trær vokser i USDA hardførhet soner 5 gjennom 8 og moden til en høyde på 10 til 25 fot. Disse trærne er en fantastisk kilde til deilig frukt og finnes i mange varianter. Epletrær trives i surt, fuktig, godt drenert jord og nyte blir plantet der de får fullt sollys. Epletrær er generelt sunt, men kan bli skadet av Phymatotrichum rot råtne.

Phymatotrichum rot råtne

Phymatotrichum rot råtne er mer kjent som bomull rot råtne og er forårsaket av sopp Phymatotrichum omnivorum. Bomull rot råtne infiserer og skader mer enn 2000 plantearter bred-blad og frukttrær, inkludert epletrær. Soppen som forårsaker bomull rot råtne kan være mest ødeleggende for epletrær som er dyrket i kalkstein eller høy alkalisk jord i de varme sommermånedene.

Symptomer

Epletrær start viser symptomer på roten råte sykdom fra juni til September. Det tar lang tid for bomull rot råtne å skade en apple plante til punktet at epletreet vil dø. Blader som visner, dø for tidlig kan signalisere at epletreet er infisert. Denne sykdommen også vil infisere røttene av anlegget og føre dem til å starte råtnende og med en mold eller sopp på røttene selv. Når denne soppen har angitt røttene av epletreet, forårsaker Barken av treet for å starte råtnende.

Spre

Roten råte sopp vokser raskt i jord temperaturer på 82 F eller mer. Mer fuktighet i jorda, raskere soppen vokser. Som soppen vokser, produserer den sporer. Disse sporer kan reise fra ett tre til et annet gjennom vanning, vind og dyr hjelp. Spore Mattene opprettet av roten råte sopp vises noen ganger på jordens overflate. Disse runde matter er hvit eller tan.

Hindre spredning

Hvis denne sykdommen ikke har ennå infisert jord, forhindre sykdommen ved å sikre at nye plantings ikke har allerede kontrakt sykdommen i barnehage eller drivhus. Tar borekaks fra en plante som har sykdommen kan gi sykdommen å spre seg raskt. Når infiserte bladene faller, bør de fjernet og fjernet umiddelbart. Beskjæring skadet grener vil hjelpe stoppe spredningen av sykdommen, men saks brukes skal steriliseres mellom hvert snitt for å hindre spores sprer seg.

Kontroll

Dessverre, det er ingen soppmidler eller kjemiske kontroller som er tilgjengelig som forebygge eller behandle rot råtne i epletrær. Den beste metoden for kontroll er å hindre sykdommen i første omgang. For øyeblikket finnes det ingen typer epletrær som er resistente mot denne sykdommen. For å hindre spredning av sykdommen i infiserte jord, kan resistente planter brukes som hinder for å hindre sykdommen sprer seg til andre avlinger. Kutte infiserte trær tilbake til en halvparten av den øverste veksten kan hjelpe drepe sopp og gi røttene en sjanse å helbrede.