Anodisering instruksjoner

October 22

Anodisering er prosessen som dekker en metalloverflate med et oksid lag. Det oksid laget, brukes vanligvis med aluminium, gjør aluminium overflaten vanskeligere og øker sin motstand mot korrosjon og slitasje. Det ny overflaten er opprettet via en kjemisk-elektrolytisk prosess. Dette oxidizes aluminium overflaten jevnt og raskt lar farging av det nye laget med organiske pigmenter eller uorganisk salter. Regnet som en vitenskap og en kunst, følg spesifikke instruksjoner for å få en feilfritt behandlet anodisert overflate.

Instruksjoner

•Prepare stykke aluminium ved overflaten er jevn og fri for defekter, siden anodisering ikke skjule feil.

•Mix svovelsyre med destillert vann. Dette gir en løsning mellom 10 og 70 prosent svovelsyre. Start med en 20 prosent løsning og observere prosessen. Hvis løsningen for svak, Legg mer syre. Tillate svovelsyre avkjøles før du bruker den.

•Rengjør overflaten av stykke aluminium, sikrer ingen fett eller oljer er aluminium. Bruk såpe og vann for å rengjøre overflaten. Ren aluminium, som etsing fører en anodiserings-prosess til å jobbe raskere. Hvis arbeidsstykket ikke har vært maskinert, det kan ha noen oksidering og være delvis eloksert. I så fall bruke en lut løsning eller salpetersyre løsning for å fjerne oksidasjon. Disse løsningene også fjerne den anodisering. Hvis du trenger en skinnende finish, holde arbeidsstykket i løsningen i fem minutter. En matt finish, la arbeidsstykket i 30 minutter.

•Hook negative ledningen fra strømkilden til en katode (elektrode). Bruk aluminium wire for å lage en padle form og dekk med aluminiumsfolie. Kontroller katoden er to ganger størrelsen av arealet skal anodisering. Senk arbeidsstykket helt i syre løsningen på bunnen av anodiserings mva. Ikke la arbeidsstykket ta kontakt med den anodisering mva når kraften brukes. Hvis dette skjer, stanses strømkilden. Plasser bare aluminium og føre i syre løsningen. Andre metaller vil forurense løsningen.

•Koble positiv lede strømkilden til arbeidsstykket du skal anodisering. Dette bør være noe aluminium som en ledning, sveising stang eller spankulere. Sikre god elektrisk tilkobling. Slått på. En anodiserings-prosess tar 45 til 70 minutter. Når anodisering er fullført, synker gjeldende ned til null.

Slå av strømmen når anodisering er fullført. Fjerne arbeidsstykket fra sur løsning og skyll i kaldt vann. Vær forsiktig når du fjerner arbeidsstykket fra syre. Plass en klut fuktet i en natron-vann løsning under delen. Dette forhindrer at det drypper syre når du fjerner den.

•DIP arbeidsstykket mellom en 15 minutter i dye løsningen valgfrihet. Sikre fargestoff er varmt.

•Fjern arbeidsstykket fra løsning når det blir litt mørkere enn ønsket.

•Boil arbeidsstykket i vann i 30 minutter å forsegle overflaten. Bruke en keramisk belagte panne for å unngå flekker pannen. Plass arbeidsstykket i vannet før den kommer til en byll. La det småkoke i noen minutter.

•Fjern arbeidsstykket fra vann og gni med en myk hvit klut.

Tips og advarsler

  • Lut og salpetersyre er farlige kjemikalier til å arbeide med. Alltid har en bøtte vann med en stor mengde natron lagt til det for nødhjelp. Natron nøytraliserer en syre som dryppet eller sølt. Når du bruker en lut løsning, arbeide utendørs for å unngå røyk. Hvis du bruker en løsning av salpetersyre, sikre løsningen er en til to unser salpetersyre til en gallon destillert vann. Etiketten beholderen med salpetersyre å unngå misbruk. Når anodisering, unngå arbeider nær en tenning kilde, som noen bobler produsert under anodisering inneholder hydrogen og er ekstremt brannfarlig.