Anlegget sykluser & rotasjon

April 17

Anlegget sykluser & rotasjon

Planter faller under en av de tre livssyklus: flerårig, årlig eller annethvert år. Flerårige planter er dugelig av levende gjennom mange vekst sesonger, mens årlige planter lever for en voksende sesongen før de blomster og dø. Biennalen planter krever en år dedikert til bladverk før de blomst eller produsere frukt under sin andre og siste leveår. Oppfordre plantevekst, uavhengig av livssyklusen, ved å rotere avlinger.

Anlegget familier

Ulike vekster stole på visse næringsstoffer i større eller mindre grad enn andre avlinger. Korn, for eksempel krever store mengder nitrogen. Hvis planting corn i samme område år etter år, vil beskjære begynner å henge og lide fordi jord, selv når befruktes har aldri fått muligheten til å lade opp batteriene. Planter som tilhører samme anlegg familie eller gruppen krever vanligvis lignende næringsstoffer. Søtvier planter, som tomat, aubergine og poteter, bruke store mengder næringsstoffer. Kål og erter trekker ikke mange næringsstoffer fra jord; og noen plante familier, som erter og belgfrukter, faktisk hjelpe nitrogen til jord. Rotere avlinger mellom tunge matere, lys matere og nitrogen produsenter forhindre å jord uttømming.

Årlige blomster

Dekorativ avlinger ikke benytte næringsstoffer så sterkt som spiselig avlinger. Når du planlegger din dekorativ hage, Vær oppmerksom på at årlige blomster er vanligvis roterte form år til år. Du ønsker å rotere noen prydplanter år etter år for å gi variasjon til bolig landskapet. Fjerne noen ettårige, som zinnias, en gang de har falmet og erstatter dem året med en annen årlig, som marigolds, er en vanlig praksis som ikke ødelegge jord.

Flerårige planter

Både spiselig og dekorativ stauder skal plantes med forsiktighet. Fordi disse plantene tilbake fra år til år og kan ta år å etablere, er det ikke praktisk å rotere disse avlinger. Plante dem med varighet i tankene. Sikre at de er i et område som er egnet for fremtidig vekst og spredning. Bestemme at planting området får nok lys og at stauder ikke vil skygge andre planter. Fordi disse plantene ikke roteres, være forberedt på å opprettholde jordas fruktbarhet nitrogen og gjødsel siden bandasjer. Mulch i sovende sesongen, og holde området weed-gratis.

Betraktninger

En annen faktor som bestemmer hvordan og når å rotere dekorative og spiselig avlinger er anlegget rot struktur. Årlige planter er vanligvis grunne forankret, mens stauder tendens til å etablere dyp rotsystem. Dyp rotsystem hjelpe å trenge gjennom hard jord og gir lufting, mens grunne rotsystem bistand i vann oppbevaring og organisk bulk. Hvis din jord komprimeres, kan deretter plante mer stauder hjelpe hagen din generelle helse. Porøse eller sandholdig jord kan ha nytte av årlige plantings.