Anlegget metoder for reproduksjon

October 14

Anlegget metoder for reproduksjon

Planter mangler mobilitet fordi sine røtter forankre dem til en bestemt plassering, betyr at de ikke kan gå på jakt etter en kompis dyr kan. Så, over millioner av år, planter utviklet andre metoder for reproduksjon i stedet. Noen planter replikere seg selv med et enkelt middel, som frø, mens andre, som multiflora rose og japanske honeysuckle, har utviklet mer enn én måte å multiplisere tallene.

Frø

Alle planter produserer frø, som danner innenfor de kvinnelige delene av blomster når pollinering (befruktning) har funnet sted. Inne hard frø skallet, som er kjent som en kapsel, embryoet av en ny anlegget former. Når frø modne, benytter planter en rekke midler til å spre seg. Frø av planter som vanlig løvetann og milkweed er gjennomført på vind. Større frø, som eikenøtter og valnøtter, kan rulle stykke fra overordnede anlegget før du kommer til hvile. Kokosnøtter faller ofte i havet, hvor de flyter til fjerntliggende steder.

Lagdeling

Lagene er en reproduktive metode ansatt av planter som bjørnebær og multiflora roser. Disse plantene produsere lang, hengende canes. Når canes gjør kontakt med jorden, de begynner å ta rot og skjemaet nye planter. Ved multiflora rose, dette er et andre replikering, fordi anlegget også produserer frø, så mange som 500 000 i en voksende sesong.

Rotstokker

En annen tilpasning av dritt ansatt av planter er gjennom rotstokker. En rhizome er en sideveis voksende underjordiske stammen som kommer fra like under kronen av overordnede anlegget. Etter at den har reist en genetisk forhåndsbestemt avstand, vil rhizome bryte til overflaten, slå fast rot og begynne å produsere en ny plante. En plante som benytter denne taktikken med brutale effektivitet er den japanske honeysuckle, som er en invasiv anlegg fra Asia. Bambus planter også gjengi via rotstokker.

Løpere

Noen planter, som jordbær, runner bønner og (dessverre) japanske honeysuckle, produsere sideveis voksende stammer kjent som løpere, som reiser langs overflaten av jorden. Når spissen av en løper hyttene på et akseptabelt voksende, røtter og danner en ny plante. I tilfelle av jordbær, er dette nye anlegget kjent som en datter.

Sporer

Ikke alle grønne planter blomst. Noen som bregner, har en helt annen metode for reproduksjon, ved å produsere sporer. Undersiden av bregne blader har lange rekker av sporer vokser på dem. Når spores modnes og modne, de slår en rusten-brun farge og vil spres med vinden.