Anlegget identifikasjon vilkår

January 6

Anlegget identifikasjon vilkår

Det tar år for profesjonell botanikere master anlegget identifikasjon vilkårene. "Plant identifikasjon terminologi - en illustrert ordliste" av James G. og Melinda Woolf Harris har over 1900 vilkår alene. Start med å lære grunnleggende for plante identifikasjon. Med hjelp av anlegget guider og ordlister, jo mer fatt du på identifikasjon ekskursjoner, jo flere termer du lærer.

Typer

Ettårige leve og blomstre mer enn et år.

Biennials bor i to år, og vanligvis blomst under sitt andre år.

Stauder leve for tre eller flere år. Stauder pleier å blomstre hvert år.

Woody planter har tykke, woody stilk siden de inneholder to xylems. Trær, busker og vinstokker er woody.

Urter har mykere stammer. Villblomster og ville urter er eksempler.

Bunndekkende planter er liten, lavtliggende arter som kan spres tett, som Moser, gress og bregner.

Sukkulenter er planter med tykk, kjøttfulle forlater som lagrer vann, som Aloe vera. Kaktus er noen ganger fra sukkulenter, men har lignende egenskaper.

Blader

Enkel bladene er laget av ett blad som ikke er inndelt i deler.

Sammensatte bladene er delt i flere deler kalt brosjyrer. Tre-leaf kløver og walnut tree bladene er eksempler.

Blad kanter kan beskrives ved flere adjektiver, som glatt, dentate (kantene er tenner) og lobate (kantene har avrundet lobes).

Det finnes en rekke ord å beskrive former av bladene. For eksempel er sparformet bladene avlange, smale og sword-formet. Peltate blader er jevnt runde stengler er koblet til midten av bladene i stedet for kantene.

Blad Arrangement

Mote at bladene er ordnet på et anlegg stammen vil hjelpe deg identifisere arter.

En motsatt ordning refererer til to blader overfor hverandre på hver node for stammen.

På en annen stamme er det ett blad per noden. forlater alternativ på hver side av stammen.

Whorled refererer til tre eller flere blader per knute på en stilk, og de sirkel rundt stammen.

Blomster

Delen blomstrer i blomster består av kronblader og kronblader. Kronblader er den ytre delen av blomster. Petals er inne kronblader og generelt den showier delen av blomster.

Blomstrende planter er inndelt i Poales og dicots. Poales har tre eller multiplum av tre, kronblader og kronblader. Dicots har fire eller fem eller multipler av fire eller fem kronblader og kronblader.

Flere ord å beskrive blomst figurer finnes. For eksempel actinomorphic blomster er symmetrisk i alle retninger og kronbladene er ordnet jevnt rundt sentrum. De fleste blomster er actinomorphic, for eksempel tusenfryd, smørblomster eller petunias.

Zygomorphic blomster, som orkideer og fioler, er bare symmetrisk i én retning.

Andre figurer inkluderer connate blomster, som koniske deres kronbladene er knyttet til kronblader og adnate, som betyr stamen (mannlige reproduktive del) er knyttet til kronbladene.

Kjørvel

Sitter refererer til arrangering av en klynge av blomster på en plante. Raceme refererer for eksempel til en kjedet klynge av blomster på hver stilk; Blomstene er vekselvis ordnet. I en umbel formasjonen, stilker toppet med blomster jevnt grenen ut fra de største stammen.