Anlegget identifikasjon: Blomster med store blader

December 3

Planter identifiseres ofte av løvverk og/eller blomst fargene. Dette inkluderer gule planter med store blader kalt velvetleaf (Abutilon theophrasti Medic.), opprinnelig fra Kina og India. Anlegget ble introdusert i USA i 1400-tallet.

Beskrivelse

Velvetleaf vokser tre til åtte fot høy og dekkes helt med furlike, fint hår. Stor, spisse, hjerte-formet bladverket er 2 til 12 inches bredt. Sommer årlige blomstrer med fem-petaled, 1-tommers blomster som vokser enkeltvis eller i klynger. Velvetleaf produserer cup-formet pods fylt med to til ni, grå-brun, 1/8-tommers frø.

Bruker

Tøff, fibrøs stilkene av anlegget har blitt brukt til å lage tepper og papir i Kina siden 2000 f.Kr. Anlegget ble også brukt for å lage fiskegarn, tau og hyssing i Kina. Frøene ble brukt som et mat element i India og Kina.

Habitat

Velvetleaf blant store cropland ugress i USA og trives i den fruktbare jorden av storfe verft og fôring mye. Anlegget også sprer seg løkkene, veikanter og dyrket hager. Velvetleaf er spesielt plagsom i mais og soyabønner. Planten vokser ikke bra på høyere høyder og områder med tørt klima.