Anbefalt watt for plante lys

July 7

Anbefalt watt for plante lys

Plantene produsere sin egen mat med sollys eller hvis dyrket innendørs, kunstig belysning. Mangel på tilstrekkelig lys årsaker straggly, lys-grønn vekst og slippe av den nederste bladene. For mye kan brenne blader, men er sjelden et problem innendørs. Lysmengden som når et blad avhenger effekten på pære, avstanden fra plante og antall timer lyser lampen. 12 til 18 timer daglig anbefales.

Lysrør

Lysrør er de mest brukte anlegget lys. Billig og lett tilgjengelig, de produserer mer lys per watt strøm enn glødepærer. Førti watts pærer brukes vanligvis om høyere og lavere wattstyrker er tilgjengelig. Lyset fra kult-hvite pærer er mer blå, varm hvit pærer mer rød og en kombinasjon av begge er best for de fleste planter. Av en reflektor gir mer lys per 40 watts lyspære enn uten.

Dårlige planter kan trives med to 40 watt pærer, uten en reflektor, plassert en til to fot over dem. Du kan gjøre med en pære og lys fra et vindu. Middels-lys planter trenger to pærer så nær som seks inches.

Sun-elsker blomster og grønnsaker er de vanskeligste å vokse innendørs. De trenger minst fire pærer, pluss reflektor, seks inches fra bladene. Selv med lamper for en høyere wattstyrke reduserer lyset betydelig med avstand så den nederste bladene av en tomat, for eksempel, ville være i skyggen.

Frøplanter bør dyrkes med anlegget lett bare to eller tre inches over dem for å unngå legginess og velter.

For beste lys må planter være posisjonert mot midten av et fluorescerende innslag siden endene av pærene avgir mindre lys enn midten.

HID lys

Høy intensitet utslipp (HID) lys er dyrere enn fluorescents, produserer varme og bruker mye strøm, men kan gi deg opptil 1000 watt av lys, en nødvendighet for dyrking av tomater og andre planter som trenger full Søn utendørs blomst eller modnes frukt. De to typene er metall metallhalid og høytrykk natrium. Metall halides har sterke blå bølgelengder og brukes ofte til løv planter, salat, urter og andre planter som ikke trenger å blomstre. Natrium har en høy mengde av det røde lyset nødvendig for blomstring og fruiting. De beste belysning systemene har begge typer pærer for bredspektret vekst. Nyere pærer gir både rød og blå bølgelengder. Bruk 150 400 watt lamper for lav og middels lett planter, 600 eller 1000 watt for sun elskere.

LED-lys

Light emitting diode (LED) lamper har fordelen av lavere energiforbruk og lengre levetid lavere varmeeffekt enn glødelamper og HID lys. Mest LED lys, men har lav intensitet som er for lav for voksende planter, men det er lys på markedet nå at rivaliserende HID-lamper for effektivitet. 300 watt LED lys vil gi samme lys som en 1000 watts HID lampe, best for fruktdannelsen skal skje grønnsaker. Bruke en 90-150 watt LED-lys for middels lys planter.