Amerikanske Persimmon treet fakta

February 1

Amerikanske Persimmon treet fakta

Amerikanske eller vanlige persimmon trær (Diospyros virginiana) er slående om vinteren, når de har løvene, men har fortsatt rundt globes lyse oransje frukt. Disse hardfør innfødt frukt trær ble verdsatt av indianerne, afrikanske amerikanere og europeiske koloni nybyggere, som brukte frukt til brød, supper, stuinger og tørket frukt.

Utvalg

Innfødt til Nord-Amerika, den amerikanske persimmon oppstår i den største tettheten langs Mississippi River Valley og Gulf-statene. Persimmon trær vokser langs østkysten Carolina til Florida, strekker seg vestover til Kansas og Texas. Disse trærne er hardfør i soner 4b til 9, bemerker USA Forest Service.

Frukt

I motsetning til frukten av den asiatiske persimmon, som kan bli spist ut av hånden når under-moden, er amerikanske persimmon frukt ekstremt snerpende til moden. En riktig moden amerikanske persimmon føles grøtaktig og myk, som vann ballong om til å eksplodere. Fruktene er lys oransje i farge og modnes i høst. Amerikanske persimmons brukes i desserter og kan gjøres i en gjæret drink.

Miljø

Persimmon trær er hardføre. De kan vokse i en rekke grunnforhold, inkludert sandholdig jord, myrlendte jord, elveleier og steinete bakken. De er ikke spesielt om jord pH og kan vokse i delvis skygge. Trær fungerer best i fuktig, godt drenering jord og full sol steder.

Størrelse

Persimmon trær kan vokse opp til 60 fot høy. De har en baldakin spredning av 20 til 35 fot bred. De har en avrundet, buskete baldakin.

Skadedyr og sykdommer

Amerikanske persimmon trær oppleve færre sykdommer og skadedyr enn andre frukttrær; men bør gartnere lære å identifisere dem som påvirker dette treet. Persimmon wilt kan drepe infiserte trærne; grener oppleve dieback og blader wilt og falle fra treet. Leaf spot sykdommer oppstår hovedsakelig på trær plantet i sørlige USA; de kosmetisk skade og skader ikke frukt avlingen.

University of Kentucky bemerker at insekt skadedyr inkluderer psyllid, persimmon borer, bagworm, hickory horned djevelen og kvist girdler.