American Beauty klatring roser

October 12

American Beauty klatring rose er en gang-blomstrende rekke. I motsetning til roser som blomstrer gjentatte ganger, har en gang-blomstrende roser vanligvis bare en blomst per år. American Beauty CL gjør mest av sin enkelt blomstrende periode, men å sette ut en imponerende masse duftende, store blomster. Innført i 1909, er American Beauty klatring steg ikke en sport, eller mutasjon, evigvarende steg amerikansk skjønnhet, men en hybrid av andre roser. Noen American Beauty klatring roser kan produsere et overfladisk kjennskap til blomstrer sent i sommer, men de fleste ikke.

Funksjoner

Ikke bare er American Beauty CL en produktiv bloomer, men også en entusiastisk klatrer, lett feste seg til gjerder, arbors, trellises og noen andre oppreist element den finner. Rose kan vokse til en høyde på 15 føtter med en bredde på 4 fot eller mer. Bladene er glatt og uten noen duft som kan konkurrere med berusende duften av blomster. Fett rose knopper kan knapt inneholde 50-petaled blomster i og sprakk åpne våren gratis dobbel, mørk rosa roser. Hvite sorter er også tilgjengelig. Blomster kan være like stor som 3-4 inches tvers og hver plante gir hundrevis av blomster som fyller luften med sin intense parfyme.

Kultur

Hardy i United States Department of Agriculture planting soner 5 til 9, American Beauty CL tåler en rekke grunnforhold, inkludert dårlig jordsmonn. Anlegget krever ingen spesiell oppmerksomhet og vil trolig trives selv om du ignorere den. Vann anlegget regelmessig i perioder med tørke, men tillater ikke røttene å bo våt. Bruke gjødsel formulert for roser, ofte merket "rose mat," og gjelder i mars og juli etter anvisningen på pakken. Du kan enkelt overføre American Beauty CL fra borekaks.

Skadedyr og sykdommer

Noen sykdommer problemer American Beauty klasse se for blackspot, forårsaket av sopp Diplocarpon rosae. Som navnet tilsier, forårsaker blackspot små svarte flekker på bladene. Stedene først vises nær bunnen av anlegget og kan vokse sammen til store flekker. American Beauty klatring steg generelt er ikke skadet av blackspot, men hvis problemet er omfattende, fjerne infiserte blader og bruke en soppdreper hver sju til 10 dager. Spider mites, Trips og bladlus mai angrep av planter og blomster. Bruk et plantevernmiddel formulert for disse insekter og bruk i henhold til installasjonsinstruksjonene fra produsenten.

Bruker

Bruk flere anlegg for å forskjønne et vanlig gjerde eller anlegg på hver side av en arbor eller pergola så rose kan klatre på søyler og mesh overhead for en levende baldakin. American Beauty CL klatre muntert på søyler og rundt dekk rekkverk og trapp rekkverk. Cut blomster arrangert i en vase kan parfyme et helt rom.