Amaryllis kultur

October 25

Amaryllis kultur

Med riktig omsorg og oppmerksomhet lage amaryllis blomsterløk utmerket tillegg til en tropisk hage. Disse pærene trives utendørs året rundt i frostfritt områder.

Planting

Amaryllis blomsterløk trenger lys skygge og en godt drenert jord endringer med slow-release gjødsel. Hvis jorden ikke er rik på organisk materiale, endret med en 3 - til 4-tommers lag av kompost eller torv moss. Plante pærene 12 til 15 inches hverandre med nakken over bakken. Holde pærene fuktig før de er etablert.

Omsorg

Bruke en 2-tommers lag mulch å fraråde ugress og hjelpe jord holde fuktighet. Holde jorda fuktig mens anlegget aktivt vokser eller blomstrende. Bruk tre lys programmer av lav-nitrogen gjødsel i vekstsesongen. Frøproduksjon svekker pære, så fjerne falmet blomster før anlegget har en sjanse til å produsere frø kapsler.

Løfte pærer

La amaryllis pærer i bakken hele året i USA Department of Agriculture soner 9-11. I kjøligere soner, grave opp pærene for vinterlagring og plante dem i våren. I soner 9-11, løft og skille pærene hvert år for å oppmuntre til større blomster og uniform blomstrende.