Amaranth frokostblanding informasjon

August 19

En diett stift av aztekerne før spansk conquistadors tok over Mexico, amaranth stadig fungerer som viktigste frokost kurset for alle som søker en næringsrik, energi-pakket frokostblanding start på dagen. Soft-klingende navnet belies sin status som en nærings-laden mat, amaranth fungerer som en næringsrik og sunn alternativ til andre mer kjent frokostblandinger, som hvete kli flak og gynge havre.

Fakta

Når det brukes i referanse til korn, refererer begrepet amaranth til korn-lignende frø produsert av amaranth planter - høy, broad-leafed planter, vanligvis dyrket i Mexico, mellom-Amerika og Sør-Amerika. Amaranth er ikke fra korn familien, så det teknisk ikke korn, men frø ernæringsmessige egenskaper bærer en bemerkelsesverdig likhet til de av korn. Like viktig, folk tradisjonelt bruker det som et korn, slik ernæring grupper som hele korn rådet vanligvis plassere det blant korn. Avhengig av hvordan du foretrekker å spise det, amaranth frokostblanding består av vanlig korn kokt og spist av seg selv (som havremel), andpusten amaranth frokostblanding eller flak kli frokostblandinger produseres fra en blanding av amaranth mel og andre hel-korn ingredienser.

Ernæring

Som en pseudo korn, amaranth frokostblanding stammer mesteparten av sine kalorier fra karbohydrater, men den inneholder også en hefty dose av protein. En kopp kokt amaranth korn inneholder 251 kalorier, ifølge data fra det amerikanske Department of Agriculture's National Nutrient Database. Disse kaloriene kommer fra litt over 9 g protein, 3.89 g fett og 46 g karbohydrater, som inkluderer like over 5 g av fiber og 39.93 g stivelse. I motsetning til proteinet i de fleste andre kornblanding korn er amaranth's protein svært rik på lysin, en essensiell aminosyre som er nødvendig for riktig vekst og muskeloppbygging.

Forberedelse

Selv om du kan kjøpe forhåndslagde amaranth kli frokostblandinger fra naturlig helsekost sentre, er fikse din egen amaranth korn fra scratch et rimelig alternativ. Kok 2 kopper vann og legge til 1/2 kopp av rå amaranth korn. Småkoke korn over lav varme i 20 til 25 minutter, eller til korn er møre med en liten crunchy tekstur i midten. Blidgjøre hjemmelaget amaranth kornblanding med litt honning eller lønn sukker og topp det med tørket tyttebær og hakkede nøtter for en godt balansert og næringsrikt pakket frokost.

Betraktninger

Uten gluten gir amaranth frokostblanding et førsteklasses frokostblanding alternativ for folk som trenger å utelate hvete og andre gluten-baserte matvarer fra kosten, som dem med cøliaki. Amaranth er ikke allment dyrket i USA, så det beste alternativet er å se etter amaranth i korn midtgangen i en naturlig helsekost butikk, der du kan finne det i hel-korn form så vel som forhåndslagde kli og andpusten amaranth frokostblanding blander.