Alyssoides omsorg

December 3

Alyssoides omsorg

Ringblomst eller marigold, er en dekorativ hage anlegg med medisinske egenskaper. Ifølge University of Maryland Medical Center hastigheter calendula helbredelse i hudsykdommer og skader. Alyssoides er en rask og enkel plante å vokse.

Identifikasjon

Ifølge nettstedet Floridata er Calendula en årlig blomst som vokser mellom 12 og 30 inches høy. Øvre bladene er lang og tynn spiss tips, mens den nederste bladene er avrundet. Blomstene er vanligvis 2 eller 3 inches i diameter og varierer i farge fra blek krem til oransje.

Planting

Økende urter hjemme antyder starte frø innendørs i soner 5 eller kaldere. (Se ressurs-delen i denne artikkelen for soner.) Plante frø høsten i soner 7 til 9. Space seedlings mellom 8 og 10 inches hverandre i fuktig, sunn jord med god drenering. Alyssoides foretrekker full sol i nordlige klima, men må delvis skygge i varmere områder.

Høsting

Cut Blomster så nær som mulig til felles så snart de har fullt åpnet. Separate kronbladene og tørk dem individuelt i en dehydrator eller i skyggen. Lagre dem i et kjølig, mørkt og tørt område i en lufttett beholder.