Alvorlig Wilting Plant min

February 19

Alvorlig Wilting Plant min

Sykdommer, skadedyr og stressende forhold kan føre til alvorlig wilting i busker, trær og hageplanter. Identifisere årsaken til wilting og bruke hensiktsmessig forvaltning taktikk er avgjørende for lagring anlegget eller hindre smittsom plager påvirker omkringliggende vekstene. Wilting planter lider ofte av flere problemer, for eksempel en fungal sykdommen ledsaget av et insekt angrep - som gjør diagnostisering og gjenoppretting vanskeligere.

Fungal sykdommer

Fungal patogener er ansvarlig for hundrevis av sykdommer av trær, busker og urter hele Nord-Amerika. Noen sopp forårsaker wilt sykdommer som skader ulike vev og føre til en alvorlig nedgang i anlegget helse. Fusarium wilt, forårsaket av sopp i Fusarium slekten, henfall blader, røtter og stengler av verten. Wilt sykdommer forårsake betydelig tap av kraft, misfarging av grønn vekst og muligens død av hele anlegget. Tidlige symptomer på fusarium wilt kan være lokalisert, med bare én skyte eller delen av anlegget viser tegn til infeksjon før hele anlegget wilts, ifølge Ohio State University. Arter i fungal genus Verticillium også føre en utbredt wilt sykdom i hagen planter og trær.

Viral sykdommen

Tobakk mosaikk virus, agurk mosaikk virus og tomat oppdaget wilt virus årsaken til dødelig symptomer i mange plantearter, inkludert tomater, tobakk og bomull. Symptomer på en virusinfeksjon varierer betydelig, men mange av dem forårsake alvorlige wilting og tap av løvverk. TSWV produserer mørke striper på stammer av verten, hvite flekker på frukt og åser tap. Virussykdommer sender ofte parasitic insekter, som Trips og bladlus, men de kan også spre seg gjennom jorden eller via hageredskaper. Fjerne infisert planter og kontroll av insekt skadedyr bidrar til å hindre spredningen av patogene virus.

Skadedyr

Noen insekter kan håndtere nok skader stilkene, blader eller røtter av et anlegg for å forårsake alvorlige wilting løvverk og grønn vekst. Infestations av squash bugs og vintreet borers er svært skadelig for gresskar eller squash i enkelte regioner i USA. Disse insekter føre en rekke symptomer, inkludert misfargede blader, hull i stammer og delvis wilting. Root knute nematoder (Meliodogyne spp.) er små ormer som hjemsøke røttene av hage planter, busker og trær. En infisering av nematoder forårsaker deformert, ball-formet vekster, kalt galls, langs røttene av verten sin. Skade hemmer anlegget evne til å absorbere næringsstoffer, som kan føre til en farlig mineralmangel, og reduserer sin motstand mot fungal sykdommer, ifølge Kansas State University. Infested planter kan vil regelmessig og produsere forkrøplet eller deformert vekst.

Environmental Stress

Eksponering for giftige kjemikalier, næringssalter mangler og andre miljømessige faktorer kan skade planter, slik at de vil og vise andre alvorlige symptomer. En overdreven eller utilstrekkelig tilførsel av fuktighet er en vanlig årsak til wilting. Tunge jord som blir mettet lett er ikke egnet for mest dekorative og vegetabilske arter. Jord mangelfull i mineraler som kalium, kobber og klor kan forårsake wilting blader og andre skade planter. Plantene vokser i nærheten av valnøtt trær kan wilt fra eksponering for juglone, et giftig kjemisk produsert av svart valnøtt (Juglans nigra) som er spredt over hele jorden i en stor radius rundt treet.