Aluminium roterende Mold etterbehandling

April 2

Roterende molding eller rotasjonsstøping er en viktig teknikk for å forberede hul objekter med forhåndsbestemte figurer. Vanligste programmet er i produksjon av plast elementer som leker og forbruksvarer. Formene er ofte laget av støping av aluminium så det vedtar ønsket fasong. Disse aluminium mugg krever etterbehandling etter støping, avhengig av programmet og typen avstøpning brukes.

Muggsopp

I rotasjonsstøping prosessen introduserer produsenten pulverisert, granulerte eller flytende plast i hule mold - ofte laget av støpt eller maskinert aluminium. Sakte roterende mold rundt to akser forårsaker plast for å holde seg til overflaten av mold. Rotasjon fortsetter mens de plast avkjølt - minst til det blir stiv nok til trygt fjerne fra mold. Rotasjonsstøping prosessen kan produsenter lage hul deler i ett stykke, og unngår materiale avfall, men det kan også innebære lengre produksjon ganger og et begrenset utvalg av materialer for designer.

Aluminium mugg

Mest roterende muggsopp er laget av enten stålplate eller aluminium, men noen ganger electroformed nikkel er ansatt i stedet. Aluminium mugg har for å være tykkere enn stål molds aluminium er en bedre leder av varme, men økt tykkelse ikke medføre noen store ulemper. Støping er den vanligste måten å gjøre aluminium mugg. Sand casting og press støping gips støping er alle aktuelle tilnærminger. Pressure støping er dyrere, men sikrer færre feil.

Kvalitet

Kvaliteten på finish på en aluminium mugg avhenger av kvaliteten på finish kreves for det endelige produktet. Noen ganger mold kan brukes som-er uten ytterligere etterbehandling; Hvis så trykket støping eller gips avstøpning er den foretrukne metoden. Alternativt kan mold bakken, polert eller behandlet for å gi den en annen tekstur avhengig av teksturen nødvendig i plast elementet fordi mold vil formidle sin struktur plast som følger den.

Plast etterbehandling

I mange tilfeller kan aluminium mold også bli kjemisk behandlet på en måte som gjør den avkjølte plastdelen lettere å fjerne. Produsenter kan også legge til kjemikalier som hjelpe skille plast fra metal etter hver syklus selv i dette tilfellet mold må renses regelmessig for å fjerne noen bebygde utgivelsen agent og dermed avverge skade finish på plast del. I mange tilfeller må plastdelen også endres eller etter forming. Det må trimmes, for eksempel sendt eller utstyrt med inserts, avhengig av delen og dens anvendelse.