Alternativer til Encore asalea

October 26

Alternativer til Encore asalea

Encore asalea er hybrider av høsten og våren-blomstrende asalea. Disse eviggrønne busker blomstrer i vår, sommer og høst, og kommer i mer enn 25 varianter, noen av hvilke blomst i fire til seks måneder om gangen. Ekstranummer er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 9 og vokser opp til 5 fot høye med et lignende oppslag. De foretrekker full morgensol og ettermiddag skygge godt drenert, litt surt og fuktig jord. Erstatt ekstranummer med busker som har lignende kulturelle.

Native Evergreens

Lokale planter tilbyr innebygd motstand for regionale skadedyr og sykdommer. Carolina rhododendron (Rhododendron carolinianum) er innfødt til det sørøstlige USA Dette evergreen vokser fra 3 til 6 fot høy med et lignende oppslag og er hardføre i US Department of Agriculture soner 5 til 8. Det blomstrer med hvitt, rosa og lavendel blomster våren og duftende, mørk-grønne bladverket. Dette sakte voksende busk foretrekker delvis skygge og godt drenert, fuktig jord. Sweetbells leucothoe (Leucothoe racemosa) er innfødt til det østlige USA fra Massachusetts til Louisiana. En busk, den trives i delvis skygge og fuktig, surt jordsmonn. Den blomstrer tidlig sommer med racemes av hvite, klokke-formede blomster. Sweetbells leucothoe busker er hardføre i USDA soner 5 til 9.

Ikke-Native Evergreens

Evergreens holde sine løvverk året rundt. Kurume azalea (Rhododendron x obtusum) hardføre i US Department of Agriculture soner 6 til 9 og foretrekker delvis skygge og fuktig, beriket, sur jord. Disse evergreens vokse fra 2 til 5 fot høy med en lik spredning og har skinnende mørke løvverk. De blomstrer i tidlig til midten av våren med rød, hvit, lilla og rosa blomster. Banan busk (Michelia figo) hardføre i USDA soner 7 til 9 og vokser fra 6 til 10 fot høye med et lignende oppslag. Den vokser best i solen delvis skygge og beriket, godt drenert, sur jord. Banan busker produsere gul, aromatiske, kopp blomster våren og har skinnende, mørk-grønne bladverket.

Opprinnelig løvfellende

Lokale planter er iboende tilpasset de klimatiske og kulturelle forholdene innenfor sine urfolk regioner. Alabama snø kransen (Neviusia alabamensis) vokser fra 3 til 6 fot høy med et lignende oppslag. Det er hardføre i US Department of Agriculture soner 5 til 8 og foretrekker solen å delvis skygge og fuktig, godt drenert jord. Denne løvbusk er innfødt til det sørøstlige USA Den blomstrer med overordnede pigger av hvite blomster i midten av våren. Ti arter hortensia (hortensia quercifolia) vokser fra 4 til 8 fot høye med et lignende oppslag og er hardføre i USDA soner 5 til 9. Denne busk blomstrer med aromatisk, 12-tommers panicles hvit-til-rosa blomster om sommeren. Den foretrekker solen delvis skygge og fuktig, godt drenert jord, men den tåler fuktige områder og tørke.

Ikke-Native løvfellende

Løvfellende busker mister sine blader om vinteren, men mange kompensere med attraktive blomster, frukt eller fargerik fall løvverk. Bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla) vokser til 6 fot høy med et lignende oppslag og er hardføre i US Department of Agriculture soner 6 til 9. Det foretrekker solen å delvis skygge og sure, fuktig, godt drenert og beriket jord. Disse japanske innfødte blomstrer med store klynger av blå, rosa, hvite og lilla blomster våren. Sørlige indica hybrid asalea (Rhododendron indicum) er hardfør USDA soner 7 til 9. Disse hybrid busker vokse i en rekke kultivarer som blomstrer med hvit, rød, oransje, lilla og rosa blomster om våren. De har mørke løvverk og vokse fra 6 til 12 fot høye med smalere spredning. Disse asalea foretrekker delvis skygge og sure, beriket, fuktig jord.