Aloe omsorg

November 23

Aloe omsorg

Aloe planter har lenge sverd-formede blader som vanligvis har en taggete kant. De fleste Aloe er grønne i farge, men noen har hvite flekker eller variegations på overflaten deres. Aloe vera, vanligvis dyrket innendørs, er priset for sap i bladene som brukes til å behandle mindre sår og brannskader.

Jord

Aloe planter tilhører saftige familie. Disse plantene lagre vann i deres kjøttfulle forlater, noe som gjør dem svært tørke tolerant. For mye fuktighet forårsaker røttene av aloe å råtne. Plante aloe i sandholdig jord eller bruke en potting jord formulert for kaktus planter. Når vokse dem i potter, velge en pott med en bunn drenering hull å hindre vannet samler i jord. Bare vokse aloe utendørs i områder som ikke opplever frysepunktet temperaturer om vinteren.

Vann

Om aloe har lav vann krav, trenger det noen vanning. Vanne plantene bare når jord tørker ut helt. Grundig nyte jord når du vann. Hvis du vokser aloe i potter, kan fuktigheten å renne ut i bunnen av potten i ca 30 minutter og deretter tømme samlet vann fra dryppbegeret. Stående vann i skuffen, kan det føre til jorden for å bli altfor fuktig.

Sollys

Planten aloe i et område som får sollys hele dagen. Innendørs, er det beste stedet vanligvis i en eller øst-sørvendte i våren og sommeren månedene. En sør - eller vestvendte vinduet gir mest lys om vinteren. Hold innendørs planter fra kaldt utkast fra utette windows, åpne dører eller klimaanlegg vents. Anlegget krever varme å være sunn.

Gjødsel

Utendørs vokst Aloe krever ikke befruktning. Naturlige elementer i jord vil møte noen næringsstoffer kravene. Ekstra gjødsel kan skade eller drepe planter. Potted aloe nytte av en veldig lett gjødsling en gang i året. Bruke en 10-40-10 forholdet gjødsel våren fortynne den gjødsel etiketten anbefalt rate av halvparten. Vann anlegget etter gjødsling å rense eventuelle overskytende gjødsel fra jorden.

Forskyvninger

En sunn aloe plante produserer til slutt forskyvninger, som er planter som utgjør nær bunnen av anlegget. Du kan la forskyvningene i stedet eller fjerne dem og repot dem som nye planter. Kuttet forskyvningen fra viktigste aloe planten når det er 1 til 2 inches høy. Tillate skorpe cut slutten, som tar en eller to dager, deretter sette det inn i en egen pott. Omsorg for forskyvningen på samme måte som du bruker til din viktigste aloe plante.