Alger i et avløp fliser

March 17

Avløp fliser er perforerte rørene som er plassert i en grøft for å samle vann og omdirigere det fra en bygning eller en sump pumpe. De kan installeres langs innsiden eller utsiden av en bygning foundation. Noen ganger tresko en slimete, rød substans avløp flisen. Kalt jern alger, jern oker, rød slim eller "røde ting", er dette stoffet forbundet med bakterier.

Bakterier

Jern-oksiderende bakterier er threadlike organismer som skiller slim. Slimet danner en beskyttende skjede rundt dem og lar dem pinne til hva materiale de vokser på. Jern-oksiderende bakterier produserer enzymer som forårsaker en kjemisk reaksjon som konverterer jern jern til ferric jern. Under denne reaksjonen slippes en liten mengde energi, der bakterier vokse.

Oker

Jern oker er rød, gul eller brun gelé-aktig slam innskudd som finnes i undergrunnen kloakk og åpne grøfter. Består hovedsakelig av bakteriell Slim og jern innskudd, det ser flaky når tørr og slimete når det er vått. Når iron oker i avløp fliser, tresko det hullene i rørene, hindrer dem i å omdirigere vann som den skal.

Jordtype

De fleste jord inneholder jern, men det er ikke vanligvis løselige, så det ikke utgjør et problem for drenering. Men noen ganger, kan når jorden blir vannfylte, jern i jord bli jern. Når jern jern inn et avløp fliser, jern bakterier oksidere det og jern oker er dannet. Fine sanden, silty sand og organisk jord er mer sannsynlig å ha problemer med jern oker enn silty leire eller leire loams.

Permanent/midlertidig

Jern oker problemer kan være midlertidig eller permanent. Midlertidige problemer er vanligvis bemerket innen et par måneder etter et avløp er installert, og de forsvinner i tre til åtte år, hvis avløp vedlikeholdes riktig. Permanent oker er mer alvorlig fordi uansett hva du gjør, du ikke fjerne den. Så lenge du har din dreneringssystemet, må jern oker. Påvirker om et problem er midlertidig eller permanent jord pH og løselig jern og organisk materiale som er tilgjengelig. Midlertidige problemer er mer sannsynlig å forekomme i sand, mens fast problemer er forbundet med leire som inneholder organisk materiale. Avløp fliser systemer installeres ikke i områder kjent for å ha permanent oker problemer uten å gjøre store endringer i systemet.

Fjerning

Oker som stivner på grunn av alder kan bli nesten umulig å bli kvitt. Men er høyt og lavt trykk vannstråler effektiv i å fjerne andre oker fra avløp. Mengden av trykket behov kan være lavt som 100 pund pr. kvadrat tomme (psi) eller så høyt som 1300 psi. Ifølge forskere ved University of Florida antyder imidlertid data fra Nederland trykket bør ikke være mer enn 400 psi i sandholdig jord eller sand strømme inn i avløpet. Utformingen av systemet kan påvirke hvor mye trykket er nødvendig å rense den. En 2 prosent løsning av sulfurous acid kan også brukes i noen systemer, hvis det er mindre enn 5 prosent organisk saken involvert, men utstrømming må nøytraliseres etter behandling eller det vil føre til forurensning.