Algene inne en utenfor fontene

October 3

Uansett om det er et lite vann funksjon i en hage eller en stor dekorativ fontene i en firkant eller park, alger er alltid skal være et problem. Denne grønn plante er raskt voksende og trives i stillestående vannforhold som kan oppstå i fontener. Problemet er denne veksten kan skade fisk som lever i vann og gjør strukturen mindre attraktive.

Alger

Alger er en marine plante knyttet til tang og var trolig grunnlaget for alle planter på jorden. Det finnes ulike former for alger, både single- og multicelled. Alger naturlig vokser i vann, både i elver, dammer og fontener, og i visse tilfeller blir spist av fisk og andre vann-bolig dyr.

I fontener

Selv om alger kan vokse i alle vannkilder, er fontener spesielt utsatt. Dette skyldes forholdene som alger trives. Alger foretrekker vann med lave nivåer av oksygen og høy grad av direkte sollys. For eksempel er en fontene i en by plassen der vannet ikke strømmer som det gjør i en elv, men er også utsatt for sollys hele dagen, ideelt for alger.

Fjerning

Hvis det er betydelig algene oppblomstringen inne en fontene, kan rense opp være en langvarig oppgave. Start med å fjerne alle alger fra overflaten med en dam skimmer og avløp fontenen av vannet. Tørk clean alle flater i fontenen påvirket av alger og bruk eddik og en tannbørste på mer sta områder. Fjerne filtre og rengjøres grundig og rense fontenen med rent vann før du etterfyller. Hvis det er bare et dekke på overflaten, fjerne den med en dam skimmer og arbeid på alger forebygging.

Forebygging

Plass fontenen i et område som ikke får mye direkte sollys og jevnlig endre vannet, filtrene er rene og at vann kjører gjennom den uhindret. Bruk en algaecide i fontenen vann. Dette fungerer på en lignende måte til klor i et offentlig basseng. Alternativt legge kopp med eddik til vannet regelmessig.