Alarm overvåking protokollen

April 15

Alarm overvåking protokollen

Alle ønsker å føle seg trygge på sin virksomhet eller hjemme, og mange tror at installere en alarmsystem vil gi dem med sikkerhet. Alarmer er ofte lokale, noe som betyr at de ringer bare i dette sted, eller de bruke telefonsystemet til å ringe et angitt tall, vanligvis en klarert ansatt eller venn av hus.

Over år profesjonelle overvåking selskaper som tilbyr tjenester har 24 timer i døgnet, 7 dager i uken blitt svært populære. Ideen er at det alltid vil være en utdannet operatør som vil kunne kontrollere falske alarmer og faktiske kriser, med politiet bare en telefonsamtale fra overvåkingen tjenesten.

Overvåking og Alarm

Når utløst, sendes et varsel fra utstyr ut ca 20-30 sekunder etter at alarmen starter lyd. Dette er å gi alarm eier en mulighet å inntaste riktig koding å slå den av før tjenesten alarm varsles hvis utløst av ulykke.

Avhengig av raffinementet til programvaren som avlytting firmaet bruker, vil informasjon komme opp på en operatørens skjerm. Grunnleggende informasjon om adresser, telefonnumre og passord vil være der, men den kan også inneholde medisinsk informasjon, alle handicap og alder av husholdningenes medlemmene.

Første samtalen

Det første kallet til hjem/virksomheten går vanligvis ut fra overvåking stasjon innen 60 sekunder etter at alarmen går. Med noen alarm kan utstyr operatør snakke og lytte direkte gjennom systemet viktigste boksen. Dette betyr at ingen telefon må være plukket opp og besvart.

Hvis operatoren bestemmer ved å snakke med en person med riktig passord som alarmen var feil, så alt er tilbakestilt, og det er ansett som en nonincident. Hvis det er en ekte nødsituasjon, vil operatøren deretter kommunisere direkte med de lokale myndighetene og forklare situasjonen. Hvis ingen svarer på oppringingen eller taler til operatøren, så mange stater og byer er nå krever en ny protokoll følges for å redusere det høye antallet falske alarmer.

Forbedret anrop bekreftelsen

Kravet om "samtale" fra overvåking selskapet er kjent som "forbedret samtale bekreftelse (EVC)." Securityinfowatch.com skriver at "ECV er en bevist verktøyet å redusere falsk alarm ekspedisjoner."

Samtale

Denne samtalen går til et nummer angitt av alarm eieren, og er ofte deres celle nummer. Det bør være et tall som er tilgjengelig og overvåket døgnet. Hvis det er ingen svar eller alarm eieren er ikke bekrefte en falsk alarm, kaller selskapet så det lated autoritetene.

Ring til myndighetene

Avhengig av lokale nødnummeret kommunikasjonssystem, kan denne samtalen sendes direkte til 911 operatør. Operatoren overvåking gir nødvendig, inkludert adresse og nærmeste viktigste krysset. Hvis utstyret tillater, kan de fortsette å overvåke plasseringen for noen betydelig støy som de kan videreformidle til myndighetene.

følg opp

Noen alarm selskaper vil følge opp innen 48 timer å sjekke på kunden. De er interessert i å finne ut hva som egentlig skjedde og hvis deres system spilte en rolle i stoppe eller minimere hendelsen.