Akvatiske planter som produserer oksygen

August 6

Alle grønne planter har muligheten til å bruke sollys, vann og CO2 fra atmosfæren til å opprette økologisk mat molekyler igjennom fotosyntese. Viktigste biprodukt er oksygen. Selv om alle planter produserer oksygen, noen er merkbart mer produktiv enn andre og er høyt verdsatt av dammen entusiaster for deres oksygennivået evner.

Alger

Selv om alger er uønsket i de fleste dammer, de er svært produktivt oxygenators og produsere mest oppløst oksygen i akvatiske miljøer. Et stort utvalg av arter varierer i størrelse, reproduktive syklus og effektivitet. De er nesten alltid den første organismer starte vokse i nybygde dammer. Alger er ansvarlig for 30 til 50 prosent av netto atmosfærisk oksygen produksjon. De danner grunnlaget for næringskjeden og er en viktig matkilde for mange skapninger, inkludert fisk og rumpetroll vanndyr.

Pondweed

Amerikansk pondweed (Potamogeton nodosus) er en flerårig plante. Den har både flytende ovale blader som er 4 til 7 inches lang samt trådformede neddykket blader. Pondweed vokser og gjengir raskt og kan raskt ta over dammer og innsjøer. Sin effektivitet som en oxygenator er pondweeds en viktig habitat og mat kilde mange akvatiske dyr. Du kan dyrke Pondweed enkelt fra frø eller ved transplanting hele planter tidlig på våren.

Yellow Water Buttercup

Gule vann buttercup (Blåveis flabellaris) er en estetisk akvatiske plante som produserer store mengder oksygen. Gul buttercup får sitt navn fra de emergent blomstene kan stikke opp til to fot over vannflaten. Blomstene er vanligvis 1 tomme i diameter og er lett å identifisere langs gjørmete strandlinjer av sumper og myrer. Mens vannet buttercup ikke ser så imponerende fra overflaten, har under vann anlegget mange fjær blader. Dette gjør det svært effektiv på fotosyntese samt et verdifullt habitat for mange vannlevende organismer. Gule vann smørblomster gjør utmerket tillegg til dammer, og er lett transplantert.