Air Duct rengjøring fakta

August 22

Dårlig inneklima er et voksende problem i Amerika, og vedlikeholdstjenester som air duct rengjøring kan forbedre luftkvaliteten i et hjem. Dette konseptet, tilsynelatende logisk, har aldri vært vitenskapelig bevist gjennom studier eller eksperimenter, ifølge EPA. Fordeler og ulemper med air duct rengjøring å vurdere inkluderer de fysiske egenskapene til ditt hjem og individuelle helse bekymringer av deg og andre familiemedlemmer.

Rengjøring grunnleggende

Air duct rengjøring generelt omfatter rengjøring alle deler av en oppvarming og kjølesystemer, inkludert kanaler, registre, griller, ventiler, Varmevekslere, spoler og drypp panner. Tjenestene omfatter også typisk motor og boliger rengjøring. Leverandører bruker fysiske rengjøring metoder som skrubbing eller børsting og kjemiske metoder som bakteriedrepende og tetningsmasse for å rengjøre luftkanal-systemer. Prisene varierer fra $450 til $1000 per enhet fra 2010, ifølge EPA.

Fordeler

Air duct rengjøring kan gi helse og økonomiske fordeler til huseiere. Støv og annet rusk oppbygging i oppvarming og kjølesystem et hjem oppfordrer mugg og bakterier vekst hvis fuktighet kommer inn i systemet. Dette fører til helseproblemer og allergiske reaksjoner i enkelte mennesker. Skitne systemer også kjøre mindre effektivt; ren systemer bryte vanligvis mindre ofte og sist lenger. Renere, krever mer effektive systemer mindre energi og dermed lavere energikostnader for hus, ifølge National Air Duct rengjøringsmidler Association.

Leverandører

Tjenesteleverandører tilby air duct rengjøring skal være opplært og sertifisert av National Air Duct rengjøringsmidler Association til å utføre slike tjenester. Texas, California, Florida og andre stater krever lisens for å jobbe som en luft duct rengjøring tjenesteleverandør i 1996, ifølge EPA. Se etter en erfaren leverandør med referanser som er i orden den lokale Better Business Bureau.

Betraktninger

EPA anbefaler at luftkanaler renses i hjemmene der visse betingelser. Synlig mold, insekter og gnagere i luft levering system indikere behov for air-duct rengjøring for å unngå eksponering for stoffer skadelig for helsen til du og andre familiemedlemmer. Kanaler som er så skitne på synlig løslate støv i luften fra registrene skal kunne rengjøres også. National Air Duct rengjøringsmidler Association anbefaler bruk av fjerning metoder for rensing i motsetning til kjemiske metoder for å unngå eksponering for skadelige kjemikalier.

Advarsel

Noen nyere luftkanaler er laget av glassfiber. Det er fortsatt uklart om disse systemene oppleve mugg og bakteriell vekst på samme måte og i samme takt som eldre metall systemer. Men hvis de bli infisert med bakterier eller mold vekst, trenger de å byttes ut fordi det er ingen godkjent måte av slike forurensninger fra porøse overflater som glassfiber, ifølge EPA.