Agave sirup som erstatning for sukker

March 11

Agave sirup kommer fra saft av en meksikansk ørken plante, agave. Denne allsidige naturlig søtningsmiddel, også kjent som agave nektar, kan erstatte sukker i matlaging og baking. Dens lav glykemisk indeks gjør det attraktivt for personer med diabetes og hypoglykemi.

Egenskaper

En tynn flytende søtere, agave sirup oppløser lettere enn honning. Det øker ikke blodsukkeret så dramatisk som andre søtningsmidler, som sukker og honning, fordi det er høyt fruktose, som absorberes saktere. Agave inneholder næringsstoffer som kalsium og jern.

Telle kalorier

Kalori antall agave sirup er høyere enn vanlig hvitt sukker---ca 20 kalorier per teskje versus sukker 16. Agave sirup er imidlertid en og en halv ganger søtere, betyr at du ikke trenger å bruke så mye. I tillegg må du redusere mengden av væske i en oppskrift når matlaging med agave sirup, som betyr å redusere calorie-laden smør eller olje. Total, erstatte agave sirup sukker skal resultere i færre kalorier.

Erstatninger

Du kan direkte erstatte agave sirup honning eller lønnesirup i en oppskrift. Erstatte agave sukker kan kreve litt eksperimentering. Du trenger bare 2/3 kopp agave for hver kopp sukker. I tillegg må du redusere mengden av væske i oppskriften av 1/4 til 1/3 kopp. Brunt sukker har et høyere vanninnhold enn hvite, så du ikke trenger å redusere like mye væske.