Agapanthus endre farge i jord?

May 25

Agapanthus endre farge i jord?

Agapanthus er en vakker flerårig lily plante magisk produktivt i Deep South og deler av Southwest. De er eviggrønne planter som produserer høy fargerike blomstrer i nyanser av hvitt til dypt lilla i tidlig-til midten av sommeren. Selv når de ikke er i blomst, gjør disse plantene en utmerket grensen plante, ligner brukte liriope anlegget i store deler av året.

Myten

Gartnere kjøpe ofte agapanthus planter fra sine lokale hage senter bare for å oppdage at et par måneder etter planting dem de blomstrer uventet farger som er forskjellig fra anlegget de kjøpte. Mange tror logisk at det må ha noe å gjøre med pH-nivået i jord, dette er en faktor i å endre fargen på andre planter, særlig hortensia. Dette er imidlertid ikke faktisk tilfelle; Når agapanthus synes å endre farger, er det faktisk ikke opprinnelige anlegget men dens avkom som blomstrer i en ny og annerledes fargen.

Fargevariasjon

Nye kultivarer av agapanthus er regelmessig utviklet i ulike nyanser av blått og lilla. Kultivarer er stiklinger avledet fra en og deretter klonet - absolutt speilbilder av andre planter. Når agapanthus frø etter blomstrende, sprer de frø som ikke nødvendigvis har samme genetiske makeup som seg selv, og derfor kan blomstre farger som er annerledes enn overordnet fabrikken. Agapanthus fargen påvirkes ikke av pH i jorda, det overfører bare ofte og avkom av din opprinnelige agapanthus vil uunngåelig vises i forskjellige farger. Hva synes å være en plante vokser og blomstrer i en annen farge er faktisk en ny plante som vokser ved siden av.

Forebygging

Det tar litt beslutning en monokromatisk agapanthus seng, men det er absolutt mulig. Holde forsiktig våke over din agapanthus blomstrer. Så snart noen gitt blomst begynner å miste sine livfullheten og begynner å vil., død hodet det, eller kuttet blomstring før den har en sjanse til frø. Du ikke bare at nye agapanthus av forskjellige farger varianter fra dukker opp i sengen, vil også oppfordre flere blomster fra at anlegg i løpet av blomstrende sesongen.

Forplantning

Hvis du ønsker å opprettholde og utvide en monokromatisk agapanthus hage og har et par store, friske planter vokser allerede, kan du overføre dem på samme måte barnehager gjøre. Trekk agapanthus planter ut fra hagen din og dele rotsystem under i men mange separate planter du vil ha. Ved å gjøre dette, kan både forstørre agapanthus sengen og sikre at din agapanthus vil alle være nøyaktig samme farge som hverandre. Dette kan ikke gjøres regelmessig, som planter trenger tid til å vokse til en rimelig størrelse før delt. Denne størrelsen er vanligvis fremstilt i fire til fem år.