Afrikanske Iris planter

January 13

Afrikanske iris rotstokker kan plantes de fleste enhver tid av året hvor Vintrene er mildere--i USA avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 8 til 11 - for en hage skjerm fra våren gjennom sommeren. Disse stauder foretrekker full Søn men tåler dappled skyggen. For mange varianter, blomsten varer bare en dag. Hver blomst stilken er lastet med knopper, så det vil alltid være en annen blomst kommer i blomst rett bak som har dødd tilbake.

Bicolor afrikanske Iris

Bicolor utvalg har blomster som er kremaktig hvit med svart merkingen. Hver stilken vokser til mellom 2 og 4 fot høy og har mange knopper per stilken. Dette er et utvalg der blomsten seg dør tilbake i en dag. Dietes bicolor vokser raskt og fyller ut en seng på et blunk. Den liker å være vannet regelmessig sine våren gjennom sommeren voksende sesongen bør være mulched i klima med kalde vintre.

Fjorten dager Lily

Denne rekke afrikanske iris har planter som vokser fan-lignende til nesten 2 fot. Denne planten vokser ved rotstokker og bærer stilker av blomster som nå alt fra 2 til 4 fot høy. Det er en rekke hybrider, Oakhurst, innen fjorten dager liljefamilien med Lemon Drops og oransje dråper. Disse artene har orange og gul merking på lilla sentre. Blomsten stilkene er flerårige så det er ikke nødvendig å klippe dem tilbake når blomstene er ferdig. Fjorten dager lily liker dappled sjattering til full Søn men ikke salte forholdene.

Butterfly Iris

Velg Butterfly Iris for en hage som har våt jord eller enda en vann hage. Denne rekke afrikanske iris blir mellom 4 og 5 fot høye plantet i stående vann. Ellers topper høyden ut på ca 3 fot plantet i jord. Blomstene er korte bodde, én til to dager på det meste, og hvit med gult og blått merkingen. Denne varianten er hardføre USDA anlegget hardførhet soner 8b og opp og bli plantet året i disse varmere klima.