Adenium Plant Care

October 7

Adenium Plant Care

Adeniums er sjeldne tropiske blomster som du kanskje har hørt kalt Desert Rose. De blomstrer med vakre lille blomster fra scarlet til lys rosa. Adenium har en uvanlig bagasjerommet som ser ut som en opp-ned blomsterpotte. De kan nå 6 til 12 fot høy når dyrket i bakken, men er vanligvis mye mindre når holdt i potter. Fleste vokse dem i potter fordi anlegget er svært varme tolerant, det ikke kan stå ute i kulden. Anlegget vil dø hvis igjen i temperaturer under 40 grader.

Omsorg for Adenium

Adenium trenger svært godt drenering jord. Det foretrekker tørr jord over soaking jord. Bruk en blanding av halv potting jord og halv Perlite, som holder noe fuktighet men fortsatt avløp pent. Hvis du bor i et varmere klima der du kan plante utendørs, kan du bruke grus i stedet for Perlite.

Vann anlegget hver 2 eller 3 dager i voksende og blomstrende sesongen hvis utendørs eller i full sol. Ellers sjekk jord og når det føles tørr, brønn. Hvis du over vann, anlegget vil begynne å miste det blader, så kuttet tilbake noen. Om vinteren når anlegget hviler trenger den ikke mye vann hele. Du kan merke bagasjerommet begynner å krympe litt, men det er normalt. Så snart du begynner å vann igjen, den kommer tilbake og begynner å spire.

Befrukte med gjødsel houseplant halv styrke annenhver uke i vekstsesongen. Bruk en blomstrende gjødsel når blomstene begynner å bud. Ikke gjødsle under Vinter hvile.

Adeniums elsker frisk luft og mye lys. Holde dem utenfor så mye som mulig om våren, sommeren og høsten. De like fullt søndag, men delvis skygge er akseptabelt. Hvis bladene begynner å falme eller se brent, flytte anlegget til et sted der den morgensolen og er skyggelagt i varmen av ettermiddagen.

Beskjæring

Selv om Adenium liker å være root-bundet, kan du re potten det hvert år eller to hvis du ønsker å vokse større. Gjøre dette etter vinteren når det rukket å hvile og sviske noen av røttene mens du er nyplanting.

Gjøre tunge beskjæring rundt mars til anlegget. Noen nye skudd kan beskjæres av når som helst hvis du ikke ønsker dem. Bruk hansker og ikke berør ansiktet hvis du får noen sap på deg mens beskjæring, som sap er giftig. La ikke barn eller dyr spille med eller rundt disse plantene heller. Vask sap med såpe umiddelbart.