Acer Palmatum arter

February 20

Acer Palmatum arter

Japansk maple treet (Acer palmatum) oppsto i Japan og Kina, men gartnere nå vokser i deler av USA som en dekorativ treet. Treets liten størrelse, attraktive form og slående høst blad farge gjør det en ideell prøven planting, døråpning treet eller beholder treet.

Generell beskrivelse

Japansk maple når ca 12 til 25 fot høy og 10 til 25 fot bred, avhengig av variasjon. Formen på treet varierer med de fleste har en oppreist form, men enkelte Sorter har spredning, uregelmessig eller gråt vekst vaner. Den største stammen viser en grå farge, men kvistene kommer i en rekke farger, inkludert grønt, brunt, rødt eller gult, avhengig av variasjon. Treet kan ha en enkelt trestamme eller flere kofferter.

Blader og blomster

Bladene varierer i farge avhengig av sorten og mengden av sol treet mottar. Du kan se grønne, røde eller lilla løvverk i den tidlige del av vekstsesongen og gul, oransje, rødt og lilla blader om høsten. Japansk maple bærer små røde eller lilla blomster som ikke gir flott visuell interesse. Blomster vises i klynger i slutten av våren, men kan være skjult bak treets løvverk.

Kultivarer

Growers har laget hundrevis av kultivarer, kloner eller hybrider overført i visse ønskelig egenskaper, som gir gartnere et bredt utvalg å velge mellom. Sango Kaku sorten belønner gartnere med stammer som blir en levende rød vinteren. Bloodgood forskjellige bærer rose-farget blader som utdype i nyanse som vekstsesongen fortsetter. Butterfly sorten produserer flerfarget løv, som vises grå-grønn i hoveddelen av blad og hvite til rosa på kantene.

Kultur

Det amerikanske Department of Agriculture deler landet i ulike voksende soner basert på gjennomsnittlig temperatur. De fleste japanske maples gjør best i USDA hardførhet soner 5 til 8. Treet er dårlig i veldig varmt eller veldig kaldt vær, og foretrekker en fuktig jord. Vann dypt i utvidet tørre perioder. Unngå planting steder kan sterk vinter vind. Japansk maples trenger sjelden mye vedlikehold plantet på en passende sted i riktig klima.