12 jord typer

November 30

12 jord typer

Natural Resources Conservation Service for det amerikanske Landbruksdepartementet viser 12 grunnleggende jord i hovedsystemet på jord taksonomien som brukes for landbruket, biologiske og geoglogical studier i USA og er utbredt over hele verden.

Arktis og tropiske

Gelisols har en mørk av organisk materiale og mineraler på permafrosten. I mange gelisols blir overflaten torv. Alternative frysing og tining ofte forvrenger landskapet av frost tungt. Denne jordtype er vanlig i Alaska og kanadisk Siberian Tundry. Oxisols er å rød jord finnes bare i varme tropiske og subtropiske klima med høye nivåer av nedbør. Tunge utvasking fra regn forlater jord rikelig i rust-farget leire, kvarts, aluminium og jernoksid og organisk materiale. Oxisols er vanligvis dyp og kan ikke beholde næringsstoffer, så store mengder gjødsel kreves for jordbruk.

Myr og ørken

Råtnende gress, blader, Starr, døde trær og andre planter akkumuleres i dårlig drenert histosols, organisk jord som danne kyst våtmarker, myrer og elven deltaer. Histosol våtmarker finnes i tropiske områder hvor jorden er mettet og kalde områder hvor lave temperaturer retard nedbryting. Aridsols er dårlig, grunne jord funnet på leire, karbonater eller saltavleiringer i ørkenen. Høy temperatur fører vannet stiger oppover der den fordamper danner saltavleiringer som fare når aridsols Vannes for jordbruk.

Landbruksjord

Mollisols er rik, fruktbare, mørk jord i USA gressletter. Den mørke fargen på mollisol kommer fra humus dannet av oppdelte søppel. Mest naturlige gresslettene i landet har blitt konvertert til landbruket. Alfisols er lyse jordsmonnet som opprinnelig ble dannet av weathered skogen vegetasjon. Deres undergrunnen berikes av næringsstoffer og leire. Alfisols kan være produktive for landbruk bruk men forvitre raskt når de er erodert. De finnes fra nordlige Minnesota til Sør Florida. Svært porøs og lett andisols utvikle seg fra ansamlinger av vulkansk aske. De danner lag på flankene av vulkaner og er priset for landbruk på grunn av deres evne til å holde vann. De er oftest funnet på land rundt vulkaner i Stillehavsregionen.

Leire og Sand

Ultisols, vanligvis rødbrun i fargen og svært weathered, er vanlig til sørøstlige USA Overflaten av ultisols er grovt strukturert og lett å dyrke, og sitter på subsoils beriket av leire som lagrer vann for planterøttene, men tordenvær og varmt vær lekke deres næringsstoffer. Når ultisols er endret er de svært produktiv for jordbruk.

Vertisol er en tung leire jord rik på mineraler montmorillonite kontrakter og utvider avhengig av nedbør. Når en vertisol er tørr det krymper og utvikle sprekker; Når det er vått svulmer den stengt. Bomull dyrkes i vertisols i Texas.

Surt, sandholdig spodosols utvikle under bartrær og er vanlig i Florida, høyere nivåer av Rocky Mountains og i nordøst USA En mørk laget av jord sitter på toppen av et lett lag av blåser sand eller sitter på toppen av en rødlig lag beriket av aluminium eller jern. Spondosols dannes i områder der sand er underlagt regnvær.

Siste jord

Vann, vind og erosjon av isen innskudd sedimenter som danner entisols, jord funnet på dypt forekomster av sand og på steiner på sanddyner, flom slettene og bratte skråninger. De mangler lag, kalt horisonter, og vil til slutt utvikle seg til en annen type jord. Inceptisols er små jord ofte funnet i glacial innskudd, tundra og stream sedimenter. De har ikke weathered nok til skjemaet horisonter. De er mer utviklet enn entisols.