10 sprø treet fakta

February 12

Trær av de mest vanlige severdighetene i verden. De er ikke bare vakker, men nødvendig for mennesker og miljø, som de hjelper forhindre jorderosjon, gir skygge og ly, redusere karbondioksid og produserer oksygen. Det finnes tusenvis av arter av trær og trær funksjon fremtredende i legender og myter i mange kulturer. Til tross for alt dette fortrolighet, men er det noen interessante fakta om trær folk flest ikke vet.

Trær vokser ned

Trær vokser ikke virkelig fra bunnen, men mer fra toppen ned. Når moden, plasseringen av en gren på et tre flyttes bare litt, inches bare noen få over 1000 år. En vill fikentreet i Sør-Afrika har røtter seg ned 400 fot.

Like gammel som pyramidene

Bristlecone furutrær er vanligvis antatt å være de eldste trærne i verden. De anses de sterkeste levende organismene på jorden og har overlevd de tøffeste forholdene. Prometheus treet, en stor Basin Bristelcone furu i Nevada, er ca 5000 år gamle - allerede gammel da egypterne bygde pyramidene.

Verdifulle trær

Trær er verdifull i moderne tid. Ikke bare har vi stole på dem for produksjon av visse produkter, vi også trenger dem for oksygen og skygge. Men i antikken var trær bokstavelig talt så verdifull som gull. I Mesopotamia, som nå Irak, hadde tre samme verdi som metaller og dyrebare edelstener.

Spare penger

Trær gir oss skyggen og ly, noe som sparer ca $2.1 milliarder per år. Trær kan øke egenskapsverdier med så mye som 20 prosent.

Killer trær

Manchineel treet ut et giftig sap. Det kan forårsake hud blemmer hvis berørt og blindhet hvis sap blir i øyet. Selv spise sin frukt, kan noen ganger kalt død epler, forårsake uutholdelig smerte.

Månen trær

Apollo 14 ble lansert i 1971. Mannskapet inkludert ikke bare astronautene Edgar Mitchell og Alan Shephard, men også Stuart Roosa, en tidligere ansatt av amerikanske Forest Service. Roosa gjennomført hundrevis av treet frø, og mens Mitchell og Shephard gikk på månen, Roosa og hans frø kretset i kommandoen bilen. Frø var tilbake til Amerika, spirer og plantet rundt om i landet. Ifølge NASA bor månen trær fortsatt i Arkansas, California, Alabama, Florida, Idaho, Indiana, Mississippi, Massachusetts, Maryland, North Carolina, Oregon Pennsylvania, Washington, Utah, Virginia og Tennessee.

Bambus treet?

Bambus, er men ofte referert til som et tre, ikke. Det er faktisk en woody plante, men er en del av sant gresset familien.

Udødelige trær

Som vampyrer, trær ikke dør av alderdom. De må også bli drept på spesielle måter, som av skjæring, insekter eller sykdom som vampyrer. Det er derfor bristlecone furutrær kan leve i flere tusen år. I California er det et tre som fortsatt sport en lesbar inskripsjon fra 1849, forlot reisende jage store California Gold Rush. Carving sier "49 Road." Eldste treet i verden, en Gran i Sverige er nesten 10.000 år.

Ikke isolert nok

L'Arbre du Tenere treet, en acacia i Sahara-ørkenen i Niger, ble kalt mest isolerte treet i verden. Det var et eneste innen 120 miles. Dessverre, dette var tydeligvis ikke helt isolert nok, som det ble drept etter å bli truffet av beruset sjåfør.

Jet drevet-

Nøtter fra babassu palm tree hjalp drivstoff en Virgin Atlantic jumbo jet i 2008. Babassu olje og kokos olje gitt 25 prosent av drivstoff for vellykket flyturen, selv om eieren Richard Branson sa det var mulig å fly med en 40 prosent blanding.