10 forskjellige fruktbærende planter

June 29

10 forskjellige fruktbærende planter

Fruktbærende planter er æren av hagen. Ikke bare gjør de legge skjønnhet til landskapet, men de produserer også spiselig frukt. Frukt, per definisjon, er spiselige avlinger som inneholder frø, og de inkluderer bær, druer, tre frukt, meloner og noen avlinger vanligvis tenkt som grønnsaker. Jordbær, druer og bær kommer tilbake år etter år, mens varme sesongen avlinger, for eksempel tomater, meloner og paprika vokse for én sesong og dø.

Tomater

Tomater er en av de mest populære avlingene i hager, sannsynligvis fordi en hjemmelaget tomater smaker så mye bedre enn de som er kjøpt i produsere midtgangen i matbutikk. Hundrevis av varianter av tomater er tilgjengelig, fra små drue og cherry tomater for salater, Roma tomater for sauser eller biff tomater til kutting. Tomater er varme sesongen planter, trives i varme, fuktige forhold. Plante dem etter alle sjanse for frost og holde jorda fuktig jevnt. Mange gartnere vil innsats og sviske tomater for å kontrollere sine jevne mellomrom vekst, selv om de kan stå å bre seg på bakken. Velg sykdom-motstandsdyktig varianter, eller vurdere arvestykke tomater.

Paprika

Peppers tilhører samme familie som tomater og har mange av samme voksende behov. De er litt finicky om temperaturer og slippe deres blomstrer når temperaturene falle under eller over ideelle temperaturen på 70 til 85 grader Fahrenheit. Peppers også kommer i hundrevis av varianter og fargetoner. Paprika er tykke vegger og saftig. Finne rød, gul, grønn, oransje eller selv sjokolade-fargede paprika. Chilipepper kan ta tørrere forhold og er et godt valg for gartnere som bor i vestlige eller southwestern statene. Disse peppers er ofte stekt, skrelles og brukes til å smaken meksikanske retter.

Squash

Mange gartnere har en kjærlighet-hat forhold til zucchini, som er lett å vokse og produsere produktivt fra midtsommer å falle. Faktisk, holde de på produsere lenge etter at alle er lei av zucchini. Ett anlegg er vanligvis tilstrekkelig for de fleste familier. Bruke squash i Stir-frites, stuinger og sauser; grill. fryse. eller gjøre den om til brød, muffins og kake. Erstatt agurker med squash i pickle og nyte oppskrifter.

Meloner

Honningmelon og vannmelon produsere saftig, flavorful frukter, men de krever en lang, varm vekstsesongen. Vannmeloner vokser best i mild, varm regioner. Nordlige gartnere vil ha mer suksess med honningmelon. Plante dem i, fruktbare jordbunnen i en skråning slik at kaldt luftlommer renne bort. Plante dem etter luft temperaturen har varmet over 70 grader, og bruke svart plast gressmalingsklaffen til jord å holde dem varme.

Gresskar

Selv kjøttet kan spises, vokse mange gartnere gresskar utelukkende for høst dekorere formål. Gresskar, som meloner og agurk, vokser på viltvoksende vinstokker og tar opp betydelig plass i hagen. En eller to gresskar planter trenger minst 6 til 8 fot å vokse. Plante dem fra frø i våren, når jordsmonnet er varm og alle sjanse for frost er passert. Prøv flat, dyp orange Askepott gresskar eller hvit gresskar. Sukker kake gresskar produsere små, runde gresskar som små barn kan bære. Gresskar er utsatt for pulveraktig mugg, men sykdommen generelt skade ikke til frukt.

Bringebær

Bringebær vokse i store deler av USA, blomstrende i nordlige klima der andre frukter omkomme. Bringebær kommer i rødt, gult, lilla eller svart og vokse på canes som er litt vanskelige. Bringebær krever full sol og jevnt fuktige forhold å produsere en god avling. De kan være everbearing, produserer frukt flere ganger i løpet av sommeren eller høsten flytte, produsere frukt høsten bare. Noen produserer frukt på 2-år-gamle canes, mens andre produsere frukt på nytt treverk, også.

Bjørnebær

Bjørnebær gjelder bringebær og har lignende vekstforhold, selv om de er mindre kald-hardføre. Fruktene er større, seedier og litt mer astringent enn bringebær og har en fylt sentrum, mens bringebær er hul. Bjørnebær kan vokse på oppreist canes eller ha en etterfølgende form. Etterfølgende bjørnebær krever trellises å støtte deres viltvoksende vekst.

Jordbær

Jordbær er blant de enkleste fruktene å vokse. De vokser i beholdere, åsene og rader og spres gjennom etterfølgende vinstokker. Jordbær er juni-bærende eller everbearing. Eldre planter, kjent som mor planter, til slutt blir uproduktivt og fjernes, vanligvis etter to år. Fruktene er svært bedervelig. Beskytte dem fra fluer i netting og plukke dem så snart de er moden. Spise dem friske, eller gjøre dem til syltetøy og paier.

Stikkelsbær

Stikkelsbær er ikke mye vokst, men er et godt valg for Nord gartnere. Stikkelsbær trives i fuktige, kule områder og tåler selv delvis skygge. De vokser på vanskelige canes og produsere runde, gjennomskinnelig frukt på sensommeren. Frukten kan være grønn til rød og er veldig terte. Stikkelsbær spises sjelden friske, men brukes i paier og gelé.

Rips

Rips er knyttet til stikkelsbær og ha lignende økende krav. De også vokser best i kule områder i Nord USA. Rips er søtere enn stikkelsbær og blir brukt tørket bakevarer eller viner og syltetøy. Rips og stikkelsbær er utsatt for flere sykdommer og krever årlige beskjæring. Noen barnehager har planter; vurdere online barnehager for mange bedre.