Vinca store planter

September 26

Vinca store planter

Vinca store er en evergreen bunndekkende som blomstrer med pert, blå blomster på våren og sommeren. Denne etterfølgende flerårig røtter der dens stammer berører bakken, gjør en tett mat og tjener som en effektiv bunndekkende for banker og bakkene. Vinca store sprer seg raskt og er tolerante overfor de fleste vekstforhold.

Identifikasjon

Kjent som big periwinkle, er Vinca store innfødt til Frankrike og Italia, så vel som på Balkan, Lilleasia og vestlige Kaukasus. Anlegget har etterfølgende, overordnede stammer og skinnende mørk-grønn, ovale blader. Stor periwinkle delikat blomster er hjul-formet med fem kronblader og en særegen lavendel-blå farge som regnes som en av de sanneste blues i anlegget verden.

Typer

En rekke store periwinkle kultivarer finnes. Variegata har samme blå-lavendel blomster med løv som er trimmet i hvitt, mens Alba er en cultivar med hvite blomster. I naturen vil du finne Oxyloba, med dyp lilla blomster og Hirsuta, som har hårete stilk og petioles sammen med tynne, spisse blader.

Landskapet bruker

Stor periwinkle er allsidig og kan tilpasses en rekke voksende steder. Den trives i stor, skyggefull blomsterbed, under trær, Lier fyllinger og selv gjennomgripende fra vindu bokser og hengende kurver. På grunn av sin tendens til å vokse til en tykk mat, er det spesielt nyttig for erosjonssikring.

Økende krav

Vinca store krever en del Sol til en del-skyggen plassering. Solfylte steder føre rikelig blomstrende, mens shadier forhold føre til mer robust foliar vekst og mindre blomstrer. Mens store periwinkle overlever i tørr jord, gjør anlegget best i fuktig, rik jord som er godt drenert. Gi Vinca store en god soaking en eller to ganger i uka når det er ingen nedbør i løpet av våren og sommeren månedene.

Selv om stor periwinkle vokser fint uten gjødsling, svarer den med mer blomstring hvis gitt en blomstrende gjødsel i våren, for eksempel en 10-20-20. Holde Vinca store ser sitt beste i vekstsesongen ved å klippe ut brun overvekst vinteren før vekstsesongen begynner. I vekstsesongen, holde store periwinkle ser buskete og direkte vekst av klemming av ny vekst tips.

Advarsler

Alle periwinkles regnes som giftig hvis spist. (se referanser 1)

Vær forsiktig om hvor du plante Vinca store som det er en aggressiv plante som kan kvele ut mindre planter og mindre energisk bakken dekker. Periwinkle anses en invasiv plant i skogkledde områder av landet. (se referanser 2, 4)