Vil glyfosat skade en Juniper?

Glyfosat er et ikke-selektive ugressmiddel som den aktive ingrediensen i utallige kommersielle - og hus-bruk plantevernmidler. Nesten alle glyfosat inneholder plantevernmidler er merket som en Luke og gress killer, selv om enkelte produkter kan ha flere beskrivelser. Hvis du har ugresset som vokser i din einer (Juniperus spp.), kan glyfosat være en ideell løsning, selv om en liten mulighet for personskade finnes.

Virkningsmekanisme

Glyfosat fungerer som en systemisk ugressmiddel som arbeider seg fra anleggene løvverk og stilkene i meristem vev. Kjemisk hemmer effektivt en enzymet i planter ved å forstyrre shikimic syre veien, som gjelder bare for planter og visse mikroorganismer. Hemme enzymet resultatene i forkrøplet vekst, blad misdannelse og død av vev; noen planter kan også miste grønn fargelegging. Planter kan ta alt fra noen dager til et par uker å dø helt.

Juniper toleranse

I 2010 hovedfagsoppgave for Auburn University, "Roundup Over the Top av Container-Grown barnehage avlinger," som ble godkjent av ulike universitetsprofessorer hagebruk og agronomy, flere barnehager avlinger ble behandlet med Roundup, en utbredt glyfosat-baserte ugressmiddel. To juniper valg, "Blå teppet" (Juniperus horizontalis "Wiltonii"), blomstrende i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9 og "Blå Stillehavet" (Juniperus rigida conferta "Blå Stillehavet"), hardy i USDA soner 5 til 9, ble inkludert i studien. Selv om "Blå Stillehavet" ble skadet på 1/2 pund programmet rate våren, gjenopprettet det raskt. «Blå teppe» var tolerante priser opptil 2 pounds under februar programmet, men viste forkrøplet vekst i juni og September.

Ugress i einer

Blomstrende i USDA soner 3 til 9 avhengig av art, mange juniper valgene er lav vekst busker som tett tepper, ideelt for bunndekkende, hyller eller bakkene. Dessverre, men ugress og gress kan vei gjennom stikkende grenene og bli eyesores. For å kontrollere disse ugress med glyfosat, lange ermer og vernehansker og bruke spot behandlinger av glyfosat, har mange produkter skum spray eller smal-stream spray for slike behandlinger. Du kan også "male" bladene av ugress med glyfosat, ta vare ikke å altfor gjelder produktet ditt einebær. Men fordi einer kan håndtere ganske store doser av glyfosat uten permanent skade, bør ikke en utilsiktet spray til din dyrebare dekorativ gjøre mye skade.

Andre alternativer

Selektiv plantevernmidler er de som påvirker et begrenset antall planter, i motsetning til glyfosat, som har skade alle planter. Pre emergent plantevernmidler hindrer ugress kommer opp rundt din juniper; etter emergent plantevernmidler kontroll allerede spiret ugress. OBS: einer er følsom for dicamba, en selektiv ugressmiddel merket for mange woody planter og Bredbladet ugress. Enkelte produkter er merket for bruk på bestemte einer, men ikke andre, og kan forårsake skade de ikke oppført.

Relaterte artikler

  1. Vil glyfosat skade Gran trær?
  2. Vil selvklebende skade polystyren dusj veggen?
  3. Rengjøringsmidler for Vinyl fasader som vil ikke skade planter
  4. Vil eddik skade noen del av en Toalett Tank?
  5. Vil skruer skade trær?
  6. Vil Salt skade en ny asfalt Driveway?
  7. Vil Frost skade epletrær etter de blomstre?
  8. Vil Roundup skade planter i nærheten?
  9. Vil Salt skade min kompositt dekk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*