Ved å velge einebær?

October 30

Ved å velge einebær?

(Juniperus spp.) einerbærbusker er populære busker som produserer en blåaktig fargede bær. Med varianter hardfør US Department of Agriculture anlegget hardførhet-soner 2 til 10, mange einer er rent dekorativ, men noen produserer bær som brukes til å smaken gin og andre produkter. Einebær er bare nyttig når de er riktig modnet og kommer fra den høyre einebær, så høste dem fra høyre anlegget til rett tid.

Vite din einer

Ikke alle einebær er spiselig. Faktisk, er noen giftige. Einer (Juniperus communis), hardfør i USDA soner 2 til 6, er mye brukt for smakstilsetninger, inkludert gin. Dette er de eneste einebær spiselige som frukt, og selv de kan være giftig hvis spist i store mengder. Andre varianter av juniper som California einer (Juniperus californica), hardfør i USDA soner 8 gjennom 10 avkastning bær som er ikke giftig, men er bitter-smaker. Herbalists høste og tørr disse bær for urte bruker.

Modning sykluser

Einebær modnes på en to - til tre - års syklus. I det første året danner anlegget blomster som til slutt produserer bær. I det andre året av syklusen forblir bær ofte hardt og grønn i fargen. Ved det tredje året utvikle bær en rik lilla blå farge, som betyr at de er moden. Frukt over hele anlegget er alltid i ulike stadier. Planter har en kombinasjon av alle tre faser av bær dem til enhver tid. Når høsting din bær, bare fjerne moden bær.

Fremme frukt

For å nyte store avlinger av einebær, sikre din juniper mottar riktig kultur. Vanlige einer foretrekker full-Søn steder hvor de får minst seks til åtte timer direkte sol hver dag. Anlegget kan tolerere lys steder, men mindre sol resulterer i færre bær på din busk. Einer tolerere tørre områder når etablert, men de foretrekker fuktig, men godt drenert jord. Konsekvent jordfuktighet hjelper fremme god juniper ernæring og holder bær plumpe og fast.

Hvordan å plukke bær

Unngå høsting einebær for tidlig i år. Plukke din bær om høsten før frost påvirker dem. Når innhøstingen begynner, bruke hansker og verneklær når plukke din bær, som einebær busker er dekket med skarpe nåler. Du kan eventuelt bruke en berry picker eller rist bush til bær faller av og lande på en samle presenning, men disse metodene fjerne bitre grønne bær som moden blå bær. Prøv å fjerne bare moden bær så du har avlinger i fremtidige år.