Varianter av tomater for voksende i sonen 6

January 26

Sonen 6 av de amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet sonene omfatter en rekke områder fra byer som St. Louis, Missouri, Libanon, Pennsylvania. Minimum temperaturer i denne sonen vanligvis spenner fra minus 10 til null grader, noe som gjør dette til en kjøligere område av landet. Selv om tomater foretrekker vanligvis varmere områder, trives flere varianter i kjøligere klima.

Forklaring

Opprinnelig bred ved Oregon State University landbruket eksperiment stasjonen til å trives i kule forholdene i Pacific Northwest, etablert legenden tomat raskt seg som et utmerket utvalg for kjøligere klima. Som en determinate tomat, sprer til 36 inches på bakken og produserer store frukter, vanligvis veiing ca ½ pund. Det er svært motstandsdyktig mot sykdom på planter og andre sykdommer, og vanligvis modner i begynnelsen av August.

Sub-Arktis

Sub-Arktis tomat ulike modnes tidlig, vanligvis i ca 42 dager, men noen ganger lengre. Det krever fullt sollys. Det vokser 2 til 4 fot i høyde og gir rød, liten frukt, vanligvis på størrelse med et kirsebær eller en drue. Det er egnet for kortere høsting årstidene typisk i nord.

Novia

Novia tomat er veldig bra for kaldt vær og høy i lycopene, en gunstig antioksidant. Denne varianten gir middels til store frukter som er flatt - eller sirkelformet. Det er motstandsdyktig mot en rekke sykdommer, inkludert Verticillium wilt og tomat mosaikk virus.

Svarte prinsen

Denne varianten oppsto i Sibir. Vinrankene produsere mellomstore frukt viser rød Fargelegging med lilla eller grønn skuldre. Det modnes vanligvis mellom 69 og 80 dager. Det har en rik, røykfylt smaken som gjør det til et utmerket valg for salat, friske spise, eller canning. Det krever full soleksponering.

Northern Exposure

Dette tomat utvalg er ideell nordlige klima. Sine rask produksjonstid, er 67 dager, ideelt for kortere vekst sesonger. De er også et lite utvalg av tomat, som gjør det til et ideelt valg for de som ikke kanskje har plass til å vokse sine tomater i en full hage miljø.