Vann fra springen vs destillert vann for planter

October 22

Vann fra springen vs destillert vann for planter

Riktig vanning er svært viktig hvis du vil at plantene trives. Men også så bekymringsfull om mengden vann, kan du tror om hva slags vann du bruker på plantene dine. Vannet ut av kranen er rask og praktisk, men det kan ikke alltid være det beste valget. Det er forhold når du bør vurdere destillert vann.

Destillert vs trykk

Vann fra springen har vanligvis kjemikalier putter inn i den ved renseanlegget, slik at det offentlige vannforsyningen er rent og trygt. Fremst blant disse er vanligvis klor, og mange byer også legge fluor til vann. Vann har også andre naturlige urenheter i den. Destillert vann har alle urenheter og tilsatt kjemikalier tatt ut, ved å koke den og deretter nytt kondenserende ren vanndamp. Så destillert vann er essensielt H2O og ingenting annet. Du kan kjøpe destillert vann på noe apotek.

Brønn

Hvis du er ikke på kommunale vannforsyningen, men få vann fra brønn, klor vil ikke være et problem, men vannet kan være vanskelig. Dette betyr at det inneholder ekstra mineraler, som kan eller ikke kan være bra for planter. Hvis du bruker en kalkfilteret i systemet til å håndtere problemet hardt vann, er dette et bestemt problem. Vann bløtgjøringsmiddel bruk salter som inneholder natrium og kalium, som mange planter er følsomme for.

Som skal brukes?

De fleste eksperter enige, det avhenger av anlegget. Noen planter vil trives på vann fra springen og aldri ha et problem. Vann fra springen kan faktisk ha næringsstoffer fra mineraler i det de trenger. Men hvis du har en plante som er sviktende å trives, kanskje med et høyt antall blader døende eller alle bladene snu brun på spissen, det kan være at det er følsom å noe i vann. Dette er en indikasjon på prøve destillert vann. Hvis du er på godt vann med en tøymykner, kan det være en høyere prioritet å prøve destillert vann.

Utsiden og innsiden

Ved hjelp av destillert vann gjør mye mer fornuftig for innendørs houseplants enn for planter i hagen din. Innendørs planter i beholdere Opplev mer opphoping av kjemikalier i jordsmonnet rundt sine røtter, og deres vanning er ikke supplert med regn. Mange gartnere anbefaler å samle regnvann som et flott alternativ til å bruke vann i gården. Hvis du har en stor regnvann samling fat, kan dette gi en billig og ren kilde til vann.

Bedre vann fra springen

Hvis du tror klor i vann fra springen er skyldige, som din houseplants er bekymret, er det en hastig og lett fastsette. Fyll en beholder med vann og la det stå åpne over natten. Alle klor vil forsvinne i luften. Dessverre denne teknikken fungerer ikke for andre forurensninger som fluor eller salter, men det sikkert vil fjerne ett problem kjemiske.