Utendørs planter for lite lys

August 11

Utendørs planter for lite lys

Velge planter for lite lys betyr vurdere kvaliteter av skyggen plantene. Det er mange egnet liten stauder og blomster, bregner, foxgloves og blødende hjerter til fioler, men færre busker og små trær. Skyggen trær og busker hjelpe "lag" en hage, som de naturlige nivåene av en lyssky skog og Mark eller skog, og legge til aksenter av farge og tekstur som skaper harmoni og interesse.

Japansk Maple

Vokst for utførelsen grasiøs, delikat blader og noen ganger imponerende fall farge, japansk maple, eller Acer palmatum, gjør best i fuktige, surt jordsmonn. Filtrert eller delvis sol er best, men det kan tolerere flere solen i flere nordeuropeiske land. Varme temperaturer og tørking vind kan svi planter som ikke er vel vannet. Japansk maples er understory trær som varierer betraktelig i størrelse, blad form og farge. Hvilke største vokse til 20 fot høye og brede.

Camellias

Bredbladet skinnende eviggrønne busker verdsatt for sine store, fargerike blomster om vinteren og tidlig vår, ulike introdusert Camellia arter trives i delvis og dyp skyggen, selv om veletablerte eldre planter har vært kjent å tolerere solen. Camellias er langsom voksende og grunne forankret. De krever rik, litt surt, godt drenert og fuktig jord. Mulch camellias å bevare fuktighet i jorda og beskytte delikate røtter. Ly dem tørking og het ettermiddagen sol. Camellias trenger litt beskjæring.

Asalea

Asalea vise strålende farger og prangende blomster under menstruasjonen våren blomstrer. Evergreen Asaleaer har godt formet, grasiøs, mørk-grønne busker som dybde til kantlinjer. Asalea, en type rhododendron, må rike, fuktig, godt drenert sur jord. De trives med morgensol og filtrert Skyggen, men tåler dyp skyggen hvis trærne over dem renskes høy. Beskytte mot uttørkende vinder ved å plante asalea i Nord og Øst eksponeringer nær bygninger eller andre barrierer.

Himmelske bambus

Nandina domestica eller himmelske bambus, er en lettstelt, tøff busk som legger en delikat, nesten lacy følelse til en skygge hage. Individuelle planter kan vokse opp til 10 fot høye og halvparten så bredt, avhengig av sorten. Når plantet på rad, er de svært effektiv som en barriere eller sikring. Ser noe som bambus, med tynne, stokk som stammer og fin, myk grønt løv, nandina produsere store blomster klynger i våren som blir muntre klynger av røde bær som varer hele vinteren. Fallet løvverk også rødt minst delvis.

MapleLeaf Viburnum

Mange viburnum arter blomst beste i full sol, men noen er utmerket skyggen busker. Ofte verdsatt for sine store, duftende blomster, produserer de fleste viburnums store klynger av bær som kan vare i vinter. Moderat til rask dyrkere, legge 1 til 2 fot per år, viburnums er lettstelt busker. Spesielt slående i Skyggelegg gardens er løvfellende mapleleaf viburnum, en innfødt plante som kan vokse til 6 fot høy. Store klynger av hvite vårblomster vike for svarte bær på sensommeren. Bær sist i høst, når maple leaf-lignende vegetasjonen blir dype rosa, Burgund og lilla. MapleLeaf viburnum tåler dyp skyggen og tørr jord hvis den er rik på humus, men fuktig jord er best.