Typer Landformer opprettet av jordskjelv

September 20

Typer Landformer opprettet av jordskjelv

Jorden er ikke som fremdeles som noen kanskje tror. Selv om de fleste ofte ikke føler det, er tektoniske platene under bakken skiftende og flytte, flytende langs jordas magma. Selv om disse platene gå veldig sakte, til tider de kolliderer med hverandre og forårsake et jordskjelv. Det er tusenvis av jordskjelv hvert år, men de fleste kan føle dem. Noen er større, noe som resulterer i ødeleggelse over overflaten og endringer i landet formasjoner.

Vanlige feil

En feil linje er stedet der to eller flere tektoniske plater sammen. Vanlig feil flytte vertikalt, opp eller ned. Dette betyr at landet på én side av forkastningen line flyttes oppover mens den andre siden flytter nedover. Dette fører til en landet formasjonen, klippe som natur, som synes å være en omorganisering av jordskorpen. Dette skjer ofte når platene flytter fra hverandre.

Reversere og Strike Slip feil

Omvendt feil er forårsaket når tektoniske plater er presset inn i hverandre. Mye som en vanlig feil resulterer dette i cliff-lignende formasjoner. Men omvendt feil en plate overlapper den andre. En annen type feil, kalt en streik slip feil, oppstår når det er vannrett bevegelse mellom platene. Dette forårsaker et jordskjelv og gjør en av platene slip under den andre.

Rift daler

Når det er to feil linjer nær hverandre, er det en sjanse for at to vil gli fra hverandre, forårsaker et jordskjelv. Dette kalles dobbel feil. Hvis dette skjer, landet fanget mellom to feil linjene drops alvorlig og skaper en skarp dal mellom de to tektoniske platene. Dette landet formasjonen er kjent som graben eller rift valley.

Blokk fjell

En blokk-fjellet, også kalt en horst, er direkte relatert til dannelse av rift daler. Når to feil linjene divergere, lager de Riftdalen mellom dem. Hvis dette skjer på den ene siden av dalen, er det bare en dobbeltfeil forekomst. Men hvis det er to feil linjer som går bort på den andre siden av dalen også, danner de en andre Riftdalen. En protrusion av landet er igjen mellom begge rift dalene. Dette landet formasjonen, et blokk fjell, fortsatt stående, med rift daler på hver side.