Typer anlegg som kan vokse i en vann Vase

June 5

Mange typer planter kan dyrkes uten jord. For best resultat, unngå vaser laget av metall, som kan føre til rust. Du kan legge til 1/2 tommers av knust trekull i bunnen av hver vase å holde vannet klart. Bruke grus eller kuler for å holde plantene oppreist. Plantene får næringsstoffer fra vannet som kommer fra regn, våren, en brønn - og hvis mineraler ikke har vært filtrert, en flaske. Holde vannstanden rett under anleggene blader å hindre råtner. Måneden, Erstatt gjengangeren vann med ferskvann, legge til 1/4 ts av Universal plante mat krystaller. Praktisk og dekorative årsaker er noen planter bedre egnet til vann vaser enn andre.

Vannet plantene

Planter som naturlig blomstre langs kantene på dammer eller elver vil være ganske fornøyd vokser i en vase på kanten av din Vinduer. To slike anlegg er korketrekker rush (Juncus effusus spiralis), overstrømmende i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 4 å 9 og papyrus (Cyperus papyrus), evigvarende bare i USDA soner 9 til 10. Du kan gi papyrus opptil 12 inches av stående vann men korketrekker rush mer enn 4 inches. Hvis vannet er svært alkalisk, legge noen dråper av eddik.

Urter

Urter som roten i vann vil vanligvis tolerere dyrkes i at væske også. To prøve inkluderer peppermynte (Mentha x piperita), faktisk indestructible USDA soner 3 til 10 og sweet basilikum (Ocimum basilicum), bare flerårig i USDA soner 10 til 12. Roten borekaks til bruk som hydroponic planter, ta tips stykker som er ca 4 inches lang fra friske utendørs planter, kle av de lavere to tredjedeler av sine blader, og pop borekaks i en klar eller gult glass vann. Du bør sette dem på en lyse men solen-gratis vinduskarm før de rot, som kan skje på så lite som en uke for mint.

Blomster

Som alle som har unnlatt å vanne en kan fortelle deg, travle Lizzies (Impatiens walleriana) fråtse i fuktighet, og faller i en dramatisk besvimelse hvis de ikke får den. Årlig i alle USDA soner bortsett fra 9 til 12, de ofte ha korte stilker, så du må like petite vaser. På den annen side, vann noen monumental arum liljer som Zantedeschia aethiopica, som er hardføre i USDA soner 8 til 11 og vokser 2 til 3 fot, kan stå høyt i 6 til 12 inches av med nary en klage.

Løv planter

Engelsk eføy (eføy), som henger tøff i USDA soner 5 til 11, vil hyssing elegant rundt din vase, og ekstra fuktighet som fordamper vannet skal beskytte mot sin vanlige innendørs svøpe spider mites. Tillat bare omtrent halvparten av at vann fordamper før topping det igjen. Du kan ta stiklinger av coleus (Solenostemon scutellarioides), med vinter overlevelse utendørs kan bare være sikker i USDA soner 10 til 12, for å lyse opp en vinduskarmen vann hage i stedet med sin frimodig farget blader. Det er OK å holde din borekaks i klare beholdere permanent, hvis du liker å kunne se røttene.