Trenger jeg tillatelse fra en nabo til å bygge et gjerde?

June 2

Trenger jeg tillatelse fra en nabo til å bygge et gjerde?

Den generelle regelen som gjelder i de fleste jurisdiksjoner er du ikke trenger tillatelse fra en nabo til å bygge et gjerde på eiendommen. Men hvis den tiltenkte beliggenheten av gjerdet strays på naboens land, er det en annen historie. Han ville ha rett til å nekte noen del av gjerdet å ta sitt land. Som et resultat, vet den nøyaktige plasseringen av eiendomsgrense er viktig i denne typen av situasjonen. Uvanlige situasjoner tross, eiendommen linjen blir kontrollerende faktoren.

Eiendomsrett

Det finnes alltid unntak til regelen, er Amerika en eiendom rettigheter nasjon, der en grunneier har eksplisitt kontroll over hva han gjør med sitt land. Hvis han ønsker å bygge et gjerde, kan han bygge det uten noen tillatelse, så lenge det er på hans land. Et problem kan oppstå hvis planlagt gjerde konstruksjonen er så massiv eller merkelig at det bryter en by vedtekter eller på noen måte krenker rettighetene til andre, selv om det ligger helt på eierens land.

Grensen avtale

Et sikkerhetsproblem oppstår noen ganger om et gjerde som ble avtalt samtidig, men år senere, ene eller den andre bestemmer han ikke ønsker det lenger. Slik situasjon kan ha potensial for en juridiske forviklinger, selv om enkelte punkter på loven har utviklet seg i noen områder for å løse dette forholdet. Et eksempel er i Idaho, der "grensen av avtalen" er aktivert. Grunnleggende poenget er at hvis det er bevis begge naboer enige om gjerdet konstruksjon, som ved å dele materielle kostnader eller arbeid, gjerdet blir juridiske grensen som tillater enten eieren å bygge hva han vil på sin side av gjerdet, ingen oppretterens tillatelse.

Ugunstig besittelse

Ugunstig besittelse er en annen juridisk begrep i Idaho, om det er vanskelig å oppfylle ugunstig besittelse basert på juridiske definisjonen. Under dette begrepet, kan en person kreve eierskap av eiendommen til en annen ved åpent for en periode med ingen innsigelsen fra den sanne eieren. Når tidsperioden ble satt på fem år, hyppige krav ugunstig besittelse oppsto, men siden Idaho loven har økt til 20 år, ugunstig besittelse er mye mindre vanlig.

Linje

Noen lokale forskrifter kan du bygge en gjerde på eiendommen linjen, men ingen del av det kan inngrep på din nestes eiendom uten hans tillatelse. Før bygge et gjerde på eiendommen linjen, kan du prøve å få en skriftlig avtale, som skal registreres på fylket opptakerens kontor, som gir deg tilgang gjerdet fra naboens side for reparasjoner og vedlikehold. Hvis du ikke får en avtale skriftlig, bygge gjerdet langt nok fra egenskapslinjen du kan klippe og reparasjoner uten å forlate din gårdsplass.

Vurdering

Mens det kan være best å søke tillatelse fra en nabo før du bygger et gjerde, så lenge du holder det på eiendommen og bryter ikke noen by eller huseiere association (HOA) bygning restriksjoner, bør du være innenfor dine rettigheter til å gjøre dette. Foruten kjenne byen forordning kravene og begrensningene, er det viktige spørsmålet å være klar over hvor din eiendomsgrense er og bo på din side av det med noen gjerde konstruksjon.