Tips om voksende jordbær planter

August 22

Tips om voksende jordbær planter

Jordbær er en enkel voksende planten som vil gi deg mange år av rikelig avlinger. Det finnes tre typer av jordbær planter: juni-bærende, everbearing og dag-nøytral. Den vanligste er i juni-bærende, som produserer en stor avling av bær i juni, mens de everbearing og dag-nøytral plantene bærer mindre frukt flere ganger gjennom hele vekstsesongen. Velg din plante, følg tipsene voksende og klar til å nyte sweetness av sommeren.

Planting Tips

Jord tilberedes våren etter de siste frost av allslags og arbeider i et par inches av kompost, som skaper god drenering som er avgjørende for jordbær planter. Hvor bør få full sol i seks timer eller mer daglig siden jordbær trenger mye sol å produsere rikelig avlinger. Planter skal være lik avstand rundt 18 inches med 4 1/2 fot mellom rader. Husk å plante en skyet dag eller sent på ettermiddagen så sterkt sollys ikke understreke nyplantede jordbær.I juni-bærende jordbær plante sender ut mange løpere, som kan utdannet å rot og fyll ut tomrommene, opprette en frodig grønt dekke av planter. Plass en liten stein på løperen, holder den på plass der du vil den skal slå rot. Everbearing og dag-nøytral plantene send ikke ut løpere, noe som gjør dem ideelle for mindre områder.Knip av blomster det første året for å oppmuntre planter å vokse kraftig og produsere flere løpere, som vil øke avling av bær du har sommeren.Blande kontrollert utgivelsen gjødsel til jorden før planting din jordbær og gjødsle dem enda en gang etter høsting.

Vann og Mulching

Vannet plantene dine godt rett etter planting og deretter vann dypt en gang i uken eller mer gi dem en til to inches av vann per uke. Ikke la jorda tørke og være at det ikke er ikke stående vann rundt fabrikkene. Den beste vann er tidlig morgen, og bruke en drypp tillater for dypere vann og mindre stående vann.Mulching er viktig for jordbær planter fordi det holder den jord kule, styrer ugress, beholder fuktighet og holder jordbær fra legging på nakne jord, som kan føre dem til å råtne. Sted mulch i rader mellom planter og sent høsten dekker planter med en tre-tommers laget av strå og barnåler å beskytte dem mot kaldere temperaturer. Mulch bør fjernes fra planter våren ved forsiktig raking den av.

Harvest

Det er på tide å høste din jordbær når bær er helt rød. Juni-bærende jordbær er klar å plukke i juni for ca tre uker, mens everbearing og dag-nøytral bær vil først være klart for plukking i juni med et par mer avlinger fra midten av sommer i høst. Når plukke jordbær, ikke dra berry direkte av anlegget, men knip stammen av rett over berry, som holder dem friskere lenger. Lagre din bær i kjøleskap uvasket og bruk innen to til tre dager etter plukking for beste smaken. Fjern eventuelle råtten bær fra planter. Det kan være nødvendig å plassere netting over jordbær planter når frukt produserer for å holde fuglene.