Tips om hvordan bygge en bakgård foss

April 23

Tips om hvordan bygge en bakgård foss

En bakgård foss kan være en beroligende tillegg til landskapet. Det trenger ikke å være en enorm foss - du kan få mye av den samme effekten av brusende vann og vakre opptreden fra en mindre foss. Det finnes to typer fossefall kan du opprette: pondless fossen og dammen fossen. Preformed fosser solgt i ulike utsalgssteder, men noen tips, kan du opprette din egen fossen fra bunnen. Før du begynner graving, kontroller at du ikke skader verktøy linjer og at du er nær nok til en kilde til elektrisitet.

Plukke ut området

Dette er materialene du trenger: steiner, nedsenkbar pumpe (elektrisk eller solenergi), plast slangen, plast blomsterpotte, stive tjern rutefly, snekkers nivå, spade, sand og hage slangen.

Velg et område i hagen din som er relativt. Hvis du kjøper en nedsenkbar pumpe som må være plugget i, er det best å finne fossen området nær en kilde til elektrisitet. En typisk ledningen er 6 fot lang, så sørg for at du plasserer den nær nok til å nå uttaket. Du trenger også et område som er fra verktøyet linjer slik at du ikke utilsiktet grave dem opp. Dette kan innebære ringe firmaet verktøyet å godkjenne nettstedet for deg. Avslapning vil være en viktig fordel av dammen og fossen, så finne den nær et sted du kan sitte, se og høre det vel, som en patio eller utendørs rom.

Noen ganger skape folk en foss i en eksisterende kupert spot eller voll. Dette vil innebære grave en grøft ned bakken, legge til en plastikk liner og opprette ulike flat hyller eller legge flate steiner for spillways. Du må store steiner plassert langs sidene inneholde flyt og anker plast duken. For denne artikkelen vil vi anta du skal bygge din høyde og fossen av bergarter, flatt omrade.

Opprette tjern

Spor omrisset av dammen i skitten så du kan se hvor å grave. Måle preformed tjern (Hvis du har en) se hvor dypt du må grave. Nå, grave hullet med din spade. Prøv å få bunnen av hullet nivået så dammen vil legge riktig. Putte sand langs bunnen av hullet så dammen vil sitte sikrere. Nå sett inn preformed tjern eller dam rutefly. Fyll dammen med vann med din hageslange. Feste din plast slangen til pumpen og kjøre den opp og i blomst potten. Avsette blomst potten nå. Plass nedsenkbare pumpen i dammen.

Opprette bakgård fossen

Ordne din bergarter på en måte som gleder deg, dekker opp blomsterpotte fra visningen. Som du ordner steinene, vil du opprette en spillway langs vannet vil strømme. For spillway må flat, rettkantede bergarter. Når vannet renner over disse flate steiner, opprettes det en mer dramatisk vannfall effekt. Ordne din spillway å henge over dammen litt slik at vannet vil kjøre inn i dammen og ikke på bakken. Du kan også opprette en spillway fra betong eller kjøpe en som er allerede forhåndslagde av plast eller annet materiale. Ta din plast slangen opp til toppen av fjellformasjonen og vinkel det slik at øser i spillway. Koble pumpe og teste den. Du må kanskje justere din fjellformasjonen få best vannfall effekt og sikre det søl riktig.

Forhåndslagde fosser er mye enklere. De kommer allerede dannet og du legger slangen og nedsenkbare pumpen. Knytte forhåndslagde fossen til dammen, kjøre slangen opp i toppen, knytte slangen på pumpen, og sette pumpen i dammen og koble pumpen.