Ti beste stauder

June 30

Ti beste stauder

Fra klassisk daisies til uvanlig coral bjeller, kan stauder telles på å gi farge hvert år. De gjør spesielt godt når mulch er spredt rundt foten av plantene. Dette hjelper dem overvintrer og komme tilbake like sterk neste år. Hvis du planlegger en flerårig hage, ta hensyn til nødvendige vekstforhold av ti beste stauder.

Liten blomstrer

Chrysanthemum kan dyrkes i US Department of Agriculture soner 5 til 9, så lenge de er plantet i full sol og godt drenert, fuktig jord. Hundrevis av varianter er tilgjengelig i hver farge under regnbuen. Fleste plante mødre å legge fall farge til sine hager, men disse plantene vil ikke overvintrer fordi de ikke har hatt tilstrekkelig tid til å bli etablert. Plante dem i våren i stedet. Knipe stammer tilbake vil medføre buskete vekst.

Blødende hjerte viser klynger av hjerteformet blomster. Den vokser i soner 3 til 9 plantet i delvis til full skygge. De kan også vokse i sone 2 eller 3 Hvis du mulch rundt foten av anlegget. Litt surt jordsmonn resulterer i beste veksten. Karakteristiske blomster er rosa, hvit eller rose-farget og blomst fra midten av våren til sommeren. For å forlenge den blomstrende perioden, bør døende blomster være deadheaded.

Store blomster

Bellflower har store klokkeformet blomstrer i hvit, blå eller blå/lilla. Noen varianter er høye og bør plantes på baksiden grenser, mens andre er små hauger. Det er hardføre i soner 3 til 9 og kan overleve i full sol, men foretrekker litt skygge. Gartnere kan forvente blomster fra våren til høsten.

Peoner har karakteristiske store ball-formet blomster. Den staude dobbel type blomster er så tung at de kan floppe på deres stammer tidlig i blomstrende sesongen. Farger ofte rosa eller hvitt eller gråtoner mellom. Peoner er vakker som snittblomster, men også legge til farge og duft til hagen med sine høye og buskete former. Anlegget kommer tilbake år etter år.

Klassikere

Tusenfryd er populære valg fordi de vokser overstrømmende i solfylte steder og spres lett. De klassiske gule øyne hvite blomstene starte blomstrende i begynnelsen av sommeren og fortsette i flere uker som blomstrer er deadheaded. Tusenfryd pene plantet blant andre stauder i kantlinjer og badekar og blandet beholdere.

Svart-eyed Susans er ofte funnet voksende nær tusenfryd. De har lyse gull blomstrer mye som de av daisy, med svart sentre og vokse til 2 til 3 fot høy. Denne blomsten blomstrer fra midten av sommeren til sen høst. De vokser med litt omsorg og kan håndtere hager med tørke-lignende forhold. Deres spre vane syne for noen tynt for å holde de svart-eyed Susans under kontroll.

Flerårig sage kan vokse i nesten alle jord tilstand fra tørt til fuktig. Den foretrekker solen og par tusenfryd og daylilies. Høye toppene har lilla blomster som skiller seg ut i hagen. Deadheading vil oppmuntre siden skudd for midt - å sen-sommer blomst.

Løvverk

Hosta er en skygge-kjærlig plante med varianter i nyanser eller grønn smykket med hvit. Nyanser varierer avhengig av Art; noen hostas idrett en mørk grønn utseende og andre har blek grønne blader. Med en lav vekst vane opprettholder hosta utseendet gjennom sesongen med minimal oppstyr. De kan plantes som prøver eller i grupperinger. Plantene produsere lys-lilla eller hvite blomster om sommeren.

Spraglete japanske Starr er en gress-lignende anlegg som gjør en innvirkning plantet i grupperinger. Bunndekkende kan takle tørre forhold og foretrekker skyggen. Faktisk kan det også bli plantet under evergreens. Bladverket er læraktig tekstur og grønn farge med en bred gul stripe i midten. Fuktig, godt drenert jord gir best resultat.

Visse typer koraller klokkene er lett å flekk, spesielt de lilla Palace og ametyst Myst variantene, fordi de har mørke svart/lilla blader. Andre varianter har brun, sølv, røde eller grønne bladene. Coral bjeller vokse i solen uten å miste sin farge. De kan takle tørke-lignende forhold men foretrekker godt drenert jord. Bladverket, noen planter har små krem-farget blomster og andre har rosa eller rød blomstrer på høye toppene. Mange koraller bjeller, men er dyrket spesielt for sine løvverk.