Tegn på at en tomat plante har vært utsatt for Hornworm

May 1

Tegn på at en tomat plante har vært utsatt for Hornworm

Tomat hornworms og tobakk hornworms er lignende inne opptreden. Begge lever på tomatplanter, forårsaker betydelig skade. Hornworms er Larvene hummingbird eller sphinx møll, og de nå 3-4 inches på modenhet. Deres appetitt er like store, og de chomp gjennom blader fenomenalt. Fordi hornworms blanding med tomat planter, gå de ofte ubemerket til hele grener har vært frastjålet.

Livssyklus

De voksne sommerfuglene innskudd egg på bladene av tomatplanter våren, hvor de klekkes i to til åtte dager. Som Larvene vokser, utvikler de en lys grønn farge med karakteristiske diagonale bandene hvit som "V" i tomat-hornworm. "horn" vises mot baksiden av hornworm. I tomat hornworms (Manduca quinquemaculata) er det mørk grønn med svarte striper; i tobakk hornworms (Manduca sexta) er Hornet rød. Etter fôring på tomatplanter i tre til fire uker, hornworm faller av og burrows i jorden hvor det utviler. Møll kommer fra jord to uker senere for å mate og gjenoppta syklus. I høst, syklusen går inn i en holde mønster og pupae er fortsatt begravd i jorden til våren.

Hornworm tegn

Først kan hornworm egg være vanskelig å se, som de er lys grønn eller gul og bare 1/20 tommer i diameter. Idet de modne, men eggene slå hvit og kan bli mer synlig på toppen og bunnen av blader. Når hornworms først klekkes, de er hvite eller gule, og skaden de gjør ikke tiltrekke seg mye oppmerksomhet. Som voksne la de stor svart eller grønn avføring på bladene og jord under plantene. De lever på øvre først forlate grener nesten nakne.

Mekanisk kontroller

Siden pupae overvintrer nær overflaten av jord, ødelegger tilling etter plantene er fjernet høsten mange av dem. Av juli, vil eventuelle gjenværende hornworms har klekket og begynt å spise på tomatplanter. Kroppene deres glatt grønne blande frisk med løvverk og gjøre dem vanskelig å finne. Hvis du oppdager avføring på noen av bladene, er det sannsynlig en hornworm mater rett ovenfor. Når du finner en hornworm, er det trolig være mer. Håndplukker larvene og ødelegge dem. Hornworms kan være lettere å oppdage hvis du vente til natt og skinne en lommelykt på bladene.

Biologiske og kjemiske kontroller

Standard hage insektmidler er effektiv mot hornworms, som er biologisk kontroll Bacillus thuringiensis. Lady biller, grønne lacewings og papir veps tære på egg og unge hornworms. Braconid veps legger egg på voksen hornworms. Etter fôring på verten sin, danner de cocoons at prosjektet fra hornworm's kropp, dreper den når veps dukke.