Sykdommer og insekter som kan påvirke Wave etterfølgende Petunias

November 19

Sykdommer og insekter som kan påvirke Wave etterfølgende Petunias

Fargerike og gratis blomstring, bølge petunias (Petunia X hybrida) er tøffe, bekymringsløs planter som blomstrer pålitelig fra sommer til frost. Tilgjengelig i nyanser av rosa, lilla, hvit og rød, bølge petunias er nyttig beholder planter samt bekymringsløse tillegg til blomsterbed. De er lett å vokse og er plaget av bare noen sykdommer og insekter.

Pythium sopp

Pythium sopp er skyldige bak demping av sykdommen, som forårsaker planter å sverte og dø. Forhindre soppen ved å bruke steriliserte Potter og frisk potting jord hvert år for container-vokst planter. Som alle petunias trenger bølge petunias god luftsirkulasjon og godt drenering jord forstemmende fungal sykdommer som Pythium. Unngå å bruke et sprinkleranlegg på Wave petunias i Bed og vann tidlig på dagen slik at bladene og plante crown tørke ordentlig før nightfall. Behandle lett infiserte planter med en soppdreper. Dårlig infiserte planter bør være trukket og forkastet.

Sykdommer

Virussykdommer deformere og stunt Wave petunia løv, som kan bli smykket med gul. Blomstene bli bulkete og misfarget også. Bladlus og andre insekter spre virussykdommer, så en insecticidal sprøyting diett er nødvendig hvis disse er et problem i hagen din. Inspisere planter før kjøpet slik de er insekt gratis og ikke har noen farget blader eller blomster. Det er ingen kjemiske kontroll for virussykdommer, så infisert planter må være trukket og forkastet for å hindre spredning av sykdommen. Ikke Legg infiserte plantene i kompost bin.

Bladlus

Små, suge insekter som lever myk nye blader og blomsten knopper, bladlus er mest vanlige om våren når mange planter gjør raske veksten. Sjekk din petunias flere ganger i uken for bladlus, inspisere undersiden av bladene samt toppen. Vask av lys angrep med en sterk strøm av vann vannslangen i hagen. Tyngre infestations krever insektmiddel. Spør din hage senter å anbefale et insektmiddel godkjent for bruk i staten.

Andre insekter og sykdommer

Cutworms er et problem med planter. Som navnet antyder, tygge disse ormene anlegget spindelen, avskjære på bakkenivå. Beskytt plantene ved å plassere en papir krage rundt den største stammen på planting tid. Kragen raskt råtner bort, men ikke før stammen har herdet nok til å motvirke cutworms. Crown råte er et problem i dårlig drenert senger og beholdere. Aldri plante Wave petunias i lavtliggende områder, nær nedløpsrør eller i beholdere uten god drenering. Andre fungal sykdommer infisere vanlige petunias er mindre vanlig på Wave petunias.

Forhindre problemer

Det beste forsvaret mot insekter og sykdom holder Wave petunias sunn. Disse problemene er mer vanlig på planter stresset av dårlige kulturelle vaner. Vokse Wave petunias i full sol i rik, godt drenering jord. Plass plantene 12 til 24 inches hverandre slik at de har god luftsirkulasjon, og deretter vann dem ofte nok at jorda forblir fuktig, men ikke våt. Wave petunias tunge matere, så gi dem sakte-release gjødsel når plante eller bruker en vannløselig gjødsel ukentlig. Det er ikke nødvendig å fjerne brukt blomster for å holde dem blomstrende, men det er lurt å rydde opp rusk rundt fabrikkene regelmessig forstemmende insekter og sykdom. Rotere planting området årlig.