Steder å vokse Strawberries i USA

January 23

Steder å vokse Strawberries i USA

Jordbær er lett å vokse, tilpasningsdyktig, fruktbærende planter. De vokser i United States Department of Agriculture hardførhet soner 2 til 11. Dette området omfatter nesten alle deler av USA. Faktisk, er de rapportert å ha den bredeste fordelingen av noen dyrket plante som vokser i nesten hver eneste latitude mellom ekvator og nord for polarsirkelen. De tolererer loddrett ekstreme like godt, blomstrende i høyder på havnivå til 1000 moh.

Område

Jordbær planter er mest produktive når den plasseres i fullt sollys. De foretrekker godt drenert, fruktbare jord med en pH mellom 6 og 6.5. Sandy leirjord jord er best. Unngå voksende jordbær fem eller flere år på ett sted. Lengre plantene forblir i et fast sted, jo mer sannsynlig de er å utvikle en rot sykdom fra ugressmiddel behandlinger. Også unngå områder tidligere å vokse tomater, poteter, peppers eller auberginer. Disse plantene havn ofte roten råte sopp som kan herje jordbær plantings.

Klima vekst forskjeller

Jordbær økende praksis varierer betydelig klima. I Nord USA, er jordbær plantet tidlig på våren. Planter er så godt etablert før varme sommermånedene og den kalde vinteren. I sørstatene og California, hvor vinter snø ikke er en bekymring, er fall planting mer vanlig. Jord bæres sykdom og skadedyr er utbredt i sydlige strøk. Følgelig er jordbær vanligvis dyrket som en årlig. I det nordlige USA siste jordbær planter vanligvis tre til fem år. For å beskytte fra fryser eller snø, bør planter være dekket av et lag mulch i desember, etter at de går sovende.

Årlige syklusen

Temperatur og dagslys varighet vil påvirke jordbær vekst mønstrene. Lange dager og varm sommertemperaturer oppmuntre jordbær runner vekst. Kort, kjøligere høst dager fremme blomst formasjon. Blomster klynger utvikle inne anlegget kronen, vente til våren og retur av temperert været å dukke. Bær begynner å modnes omtrent en måned etter at blomstene åpner. I sørlige klima utvikle blomster snart etter fall planting. Planter er ødelagt etter hver vår blomstrer og høsting.

Anlegget utvalg vurdering

Bøndene forsøker konsekvent å forbedre berry smak, størrelse, sykdom-motstand, hardførhet og produktivitet gjennom innføring av nye varianter. Med så mange varianter å velge mellom, kan det være vanskelig å velge bare én. Ta hensyn til plasseringen der den jordbær anlegget blir dyrket. Sykdomsresistens er for eksempel en høyere prioritet i våt jord der vekstskifte er begrenset. Graden av hardførhet vil prioriteres i kalde, nordlige klima. De fleste hjem dyrkere og du plukke bønder vil vurdere smaken av frukt svært viktig. For best resultater, ikke glem å velge et utvalg som er godt tilpasset din region.