Sopp som påvirker mais

June 25

Sopp som påvirker mais

Mais eller mais, er en avling dyrkes i mange deler av verden. I Afrika er mais blomst eller cornmeal, en viktig kosttilskudd stift. Mais blomst er produsert av bankende mais kjerner i en morter før den blir pulveraktig i tekstur. Dessverre er det flere stammer av sopp som påvirker mais. Disse soppinfeksjoner produserer giftstoffer som kan være ekstremt farlig, med dødelig, for mennesker og dyr hvis ingested.

Aspergillus flavus

Asperigillus flavus, også kalt kenyanske død sopp, er en stamme av sopp som påvirker mais i deler av Afrika. Soppen produserer giftstoffer, kalt aflatoxins, som kornet absorberer. Disse giftstoffene er kjent for å være kreftfremkallende. Folk som ingest korn infisert med asperigillus flavus kan utvikle visse kreftformer, og selv dør. Asperogillus er kjent for å påvirke avlinger enn mais, som bomullsfrøolje, tre nøtter og peanøtter.

Gibberella moniliformis

Gibberella moniliformis er en sopp som påvirker mais og forårsaker hva kalles øret og stengel råte. Denne soppen overføres ofte vertikalt, noe som betyr at den infiserer frøet og deretter vokser fra innsiden av kornet som stilken utvikler. Det kan også vannrett overføres, betyr at den kan spre en voksen anlegget til en annen som ligger i nærheten. Gibberella moniliformis produserer giftstoffer, kalt mykotoksiner, som anlegget absorberer. Mykotoksiner kan forårsake alvorlig toxicosis svelging av mennesker som lever og nyreskader.

Ustilago maydis

Ustilago maydis er en sopp som påvirker mais og forårsaker en sykdom som kalles "korn sote." Denne typen soppinfeksjon kan oppstå der mais avlinger dyrkes. Korn sote forårsaker store grå galls eller vekster, vises på mais blader, stengler og ører, som reduserer avlingen gir. Som galls utvikle, produsere de pulveraktig mørk sporer. Galls brudd, spre spores over anlegget og gjengivelse kornet uspiselige.

Fusarium verticillioides

Fusarium verticillioides er en sopp som vokser på mais avlinger og forårsaker mais øret råte. Denne soppen produserer giftstoffer som kalles fumonisins som kan føre esophageal kreft og nevralrørsdefekter i mennesker hvis ingested. Fumonisins kan også forårsake flere sykdommer i dyr, inkludert kreft. Denne soppen forårsaker korn øret å skrumpe og snu blek eller hvit i fargen. Ørene også vises råtnet i endene, med alvorlige misfarging og withered stengler.