Skygge planter for en Zen-hage

February 6

Zen hager bruke en rekke elementer for å skape en fredelig og kontemplativ innstilling. Sand og stein er viktig, som er vann. Japanske hager har også ofte bambus gjerde, vann bassenger og små broer av tre. Alt i hagen bør være basert på miniatyrisering. Steiner og bergarter symboliserer fjellene. Sand representerer elver og bergarter i dem, øyene. Planter, så er ofte skalert tilbake, vanligvis av beskjæring og trening. Hvis din valgte hageområde i skyggen, er det mange gode og tradisjonelle japanske planter som vil passer perfekt med en Zen-hage.

Moss

Moss er et must for Zen hager, og mose thrives i skyggen. De fleste Moser er eviggrønne, krever lite eller ingen vedlikehold og vil vokse på stein, sand og andre japanske hage stifter. De krever fuktighet, så de ikke trives i tørre områder. Plant litt moss, i små deler, spredt over hele deres Zen hage, og før lenge mosen vil være en viktig funksjon i området.

Japansk Maple

Liten japansk maple trær og busker ofte fungerer som et samlingspunkt i en Zen-hage. De vokser mellom 10 og 20 fot høye og ha rødaktig blader gjennom våren og sommeren, slår lysere i høst. Japansk maples trives i lys eller dappled skyggen. I tradisjonelle japanske hager renskes maples ofte tungt i sine tidlige år, så stammen av treet ser knudrete og eldre enn det virkelig er.

Azalea

Med små blader, og lyse, fargerike vårblomster som tilgjengelig inne nært alle skyggen azalea busker legge til farge og interesse i Zen-hagen. Løvfellende azalea går igjen noen ganger crimson før den falt høsten, mens andre er eviggrønne. Asalea vokser best i dappled skyggen. I Zen-hagen, hvor blomster er sjelden fokus, kan du velge en azalea i henhold til bladverket du de fleste foretrekker.

Rhododendron

Naturlig vokser som en busk, men ofte trent i et tre, rhododendron tilbyr mørkt, blanke blader og store, kraftige blomster i en myriade av nyanser. De fleste er eviggrønne, og alle gjør best i dappled eller del skyggen. Som japansk maples, kan rhododendron være alderen i Zen-hagen ved beskjæring lavere grenene tungt i sine tidlige år.

Bambus

Ingen japansk hage er komplett uten bambus. Heldigvis bambus er skyggen tolerante, men gjør best i delvis skygge. De liker godt drenering jord, så hvis din ikke naturlig gir dette, sitt beste for å vokse bambus i containere.