Runde ballen-lignende vekst på et eiketre

August 31

Eik (Quercus spp.) er eviggrønne eller løvtre trær som oppstår i nesten 400 varianter verden. En rekke eiketrær, som red oak, hvit eik og svart eik, er innfødt til USA. Eiketrær har en moden høyde på 60 til 70 fot med 40 til 50 fot spredning. Trærne er utsatt for mange skadedyr infestations, inkludert insekter at ballen-lignende vekster på treet.

Identifikasjon

Skade fra en rekke insekter som bladlus, psyllids, mygg og cynipid veps fører til dannelsen av runde baller som galls på eiketrær. Selv om galls er også sannsynlig resultat av bakterier, nematoder eller sopp, fortsatt insekter dominerende årsaken galle formasjon. Mer enn 2000 galle-produserende skadedyr finnes i USA, som 1500 er galle mygg. Nesten påvirker 80 prosent av galle mygg spesielt eiketrær. Av alle de identifiserte insekt-relaterte galls oppstå 60 prosent på eiketrær.

Beskrivelse

Galls er oftest sett på blader og stengler av trær. I mange tilfeller er galls også sett på stammen, blomster, røtter og petioles. Galls varierer i størrelse, fra 2 inches i diameter til knapt merkbare, avhengig av årsakssammenheng insekt. Veksten er ikke alltid runde men også rørformet og forekommer i alle farger.

Galle formasjon årsak

Kausale skadedyr begynner å legge sine egg i nylig voksende planten vev under tidlig på våren. Som insekter legge egg, skiller de også vekst-regulere kjemikalier fra spesialiserte kjertler i kroppen. Disse kjemikalier reagerer med kjemikalier funnet i anlegget vev og forårsake runde baller til å begynne å utvikle. Hver gnagsår huser kausale insekt inne som feeds bare på galle vev. Når moden, kjeder voksen insekt vei ut av galle, forlater lite Avslutt hull.

Kontroll

Ingen kontrollalternativer er tilgjengelige som vil stoppe veksten av galls eller fjerne dem fra treet når de vises. Om galls ser ut som de er skadelige i naturen, påvirker ikke deres vekst plante helse selv når de vises i stort antall. Mens noen huseiere føler at galls redusere estetiske trærne, andre spesifikt søker galle utsatt eik varianter som de finner unormal vekst interessant. Siden galls er primært insekt relatert, øker holde trær i god helse forsvarer imot kausale skadedyr infestations.