Røde tips Cocoplum anlegg

May 1

Røde tips Cocoplum anlegg

Over sitt eget utvalg av sørlige Florida, den karibiske og sentrale og nordlige Sør-Amerika, vokser cocoplum (Chrysobalanus icaco) i ugunstige forhold. Ofte møtte i sandholdig jord nær havet, tåle planter vind, salt spray og varmt, bakervarer solskinn. Ny vekst på dette evergreen busk grener fremkommer kobberrøde vin i farge før modning middels grønne. Noen barnehager selge variasjoner som viser dypere, påfallende Burgund-rød pigmentering på ny vekst og referere til dem som rød-spissen cocoplums, noen ganger feilaktig som sorten Red-tips.

Størrelse og vane

Den modne størrelse og vekst vane eller silhuetten av cocoplum varierer mye. Gener og miljømessige forhold bidrar til hvor stor anlegget modnes. Tørketrommel, fremtrekker og sandier jord, som langs kysten, cocoplum tendens til å vokse med en lavere vane, kanskje opp til 3 fot høye og 5 fot lang. Lenger innover, og i hagen innstillinger, kan cocoplums oppnå en større shrubby eller liten trelignende form som er 6 til 15 fot lang og 8 feet wide. Planter er vanligvis langsom voksende når sollys og fuktighet mangler. Rødlig ny vekst skjer planter innfødt til innlandet i det sørlige Florida, ifølge anlegget kreasjoner, en innfødt plante barnehage i Homestead, Florida.

Funksjoner

Nye grener er glatt og grønt sammen unge blader som er svært skinnende og rødaktig. Planter med usedvanlig røde ny vekst omtales vanligvis som rød-spissen cocoplums, for å skille dem fra den typiske, litt mindre dekorativ cocoplums. Bladene er avrundet med et snev av heartlike silhuett. Bladene er ordnet i et skiftende mønster to oppreist rader og rekker på greiner. Liten greenish hvite blomster forekommer i klynger ved baser av løv på grenen slutter året. Hvis pollinated, blir blomstrer ett-seeded frukt som er hvit til mørk lilla i farge - "cocoplums."

Bruker

Red-spissen cocoplums gir en dekorativ aspekt til et landskap med en rekke jord og lys eksponeringer. En plante kan vokst enkeltvis som uformelle aksent eller lite tre, eller i en tett rad og skåret som en sikring. Cocoplums kan også stabilisere sanddynene nær kysten å redusere erosjon. Fruktene er spiselige rå, med sine litt søt tørt smak eller gjort i gelé eller syltetøy. Frø av fruktene er rik på oljer og spiselig. Karibisk indere strung frø på pinner og antent dem for bruk som stearinlys. Dessuten, en spesialitet honning er laget av nektar.

Voksende hensyn

Vokse noen form for cocoplum i områder som sjelden eller aldri opplever frost og fryser, som i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9b og varmere. Full Søn eksponeringer oppfordrer tetteste vekst og produksjon av blader, blomster og frukt. Den tåler delvis skygge. Noen jord som ikke flom er mottakelig for voksende cocoplum. Et jevnt fuktig, fruktbare jord organisk materiale fremmer raskere vekst i varmen av sommeren sammenlignet tørrere, unirrigated og sandholdig jord.